SEGRE

EMERGÈNCIES BALANÇ

Una de cada quatre sortides dels bombers a Lleida és un rescat

De mitjana, atenen tres serveis al dia a la ciutat i el 21% són incendis urbans

Imatge d’arxiu d’una obertura d’un pis amb l’ajuda del camió escala dels Bombers.

Imatge d’arxiu d’una obertura d’un pis amb l’ajuda del camió escala dels Bombers.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Bombers de la Generalitat van efectuar l’any passat 304 rescats a la ciutat de Lleida, la qual cosa representa un 25% del total de les sortides efectuades el 2016, segons les dades de la direcció general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments. Es tracta de serveis com obertures de domicili –sovint ocasionades per la caiguda o la indisposició d’alguna persona gran– o salvaments de persones que s’han quedat tancades en un ascensor (vegeu el desglossament). Els Bombers van efectuar l’any passat un total de 1.197 serveis, amb una mitjana de tres al dia, un 8% menys que en tot el 2015, quan van ser 1.303. Després dels rescats, es van situar els incendis urbans, molts dels quals ocasionats per distraccions a la cuina. Van ser 261, el 21% del total de les sortides. Al darrere, hi ha els incendis de vegetació (164), la majoria de matolls en descampats; les assistències tècniques (141); les fuites perilloses (36); els dispositius preventius (22), i els simulacres (6), entre altres serveis.

La província de Lleida registra una mitjana d’un incendi al dia en habitatges, segons les dades dels Bombers, que l’any passat van presentar la campanya Seguretat a la llar, que incideix en la importància de la prevenció.

Entre els principals consells, destaquen els de cuidar les instal·lacions elèctriques i les calderes, no descuidar-se a la cuina, no acumular trastos a les habitacions, no sobrecarregar la instal·lació elèctrica i no deixar espelmes enceses. Els col·lectius més vulnerables, segons aquesta campanya, són els nens –per la seua inexperiència– i les persones grans.

Els fets van tenir lloc quan passaven pocs minuts de les quatre de la matinada, a l’edifici situat en el número 72 d’aquesta via. Els alertants van explicar que havien quedat atrapats a l’elevador a l’altura de l’aparcament.

Fins al lloc es va desplaçar una dotació dels Bombers, que finalment va poder rescatar-los en mitja hora.

Atrapades dos persones en un ascensor a Príncep de Viana Els Bombers de la Generalitat van rescatar ahir a la matinada dos persones que van quedar atrapades en un ascensor al carrer Príncep de Viana.

tracking