SEGRE

SUCCESSOS

Detingut un nen de 14 anys per robar al col·legi Parc de l'Aigua

Va ser sorprès al costat d’un altre presumpte lladre || Arresten altres dos adolescents per agredir un menor per robar-li un patinet i sostreure la bossa a una anciana

El robatori al col·legi va tenir lloc diumenge a la matinada.

El robatori al col·legi va tenir lloc diumenge a la matinada.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Amb llanterna, guants i samarretes per cobrir-se la cara per evitar ser reconeguts. Així de preparats anaven dos menors, de 14 i 17 anys, que diumenge a la matinada van ser detinguts per la Guàrdia Urbana al ser sorpresos in fraganti quan robaven presumptament al col·legi Parc de l’Aigua, al barri de la Bordeta. L’alarma del menjador del centre escolar els va delatar.

Va ser cap a les 4.25 hores quan una patrulla va acudir al col·legi, al carrer Sant Paulí de Nola, després de rebre l’avís de l’alarma. Quan van arribar, els urbans van observar com dos individus amb la cara tapada fugien per una finestra i, malgrat que els van donar l’alto, intentaven escapar, i van ser detinguts segons després.

Els agents els van identificar i a la motxilla que portaven van trobar guants i una espàtula. Al centre, van observar que tenien un televisor, al qual havien tallat els cables i estava preparat per treure’l per una finestra al pati, i que al vestidor hi havia quatre taquilles forçades i amb els objectes regirats. Van ser detinguts com a presumptes autors d’un robatori amb força.

Es va disparar l’alarma del menjador del centre i ja tenien una tele preparada per emportar-se

D’altra banda, la Urbana també va arrestar diumenge a la tarda dos adolescents més, també de 14 i 17 anys, per haver assaltat un nen i una anciana per haver-los sostret un patinet i una bossa respectivament. Un ciutadà va anar a les 17.40 hores a la caserna per denunciar que el seu fill havia estat víctima d’un robatori al parc de Santa Cecília.

Va explicar que dos menors havien robat el patinet al seu fill després de clavar-li un cop a la cara. Els agents van iniciar una recerca pel Barri Antic amb la descripció dels autors. Poc després van rebre l’avís del robatori que havia patit una anciana davant de la Catedral, a la qual havien sostret una bossa.

Els agents van localitzar els dos presumptes autors dels dos assalts al carrer la Palma. Coincidien amb la descripció dels testimonis, per la qual cosa van ser arrestats com a suposats autors dels dos robatoris.

Quasi cent menors van ser detinguts per robatoris en un sol any a Lleida Un total de 87 menors lleidatans van ser imputats l’any 2015 després de ser detinguts per robatoris en les seues diferents tipologies (amb violència o intimidació, amb força i furt), segons la Memòria de Fiscalia de Catalunya de l’any 2016. Els robatoris amb violència o intimidació i els robatoris amb força (els dos amb 37 casos) van ser la primera causa d’arrestos entre els adolescents, i van superar altres delictes com la violència domèstica (19 detencions) i la conducció sense permís (17 casos). Precisament, a mitjans de juliol la Guàrdia Urbana va detenir dos menors acusats de robar a l’interior del col·legi Frederic Godàs, a Cappont. Els fets van tenir lloc a les quatre de la matinada quan un noi i una noia, de 17 i 16 anys, van entrar al centre per una finestra.

tracking