SEGRE

ADMINISTRACIÓ

La Paeria suspèn el seu major concurs al recórrer una patronal

La gestió de la jardineria municipal estava a licitació per 8,4 milions en 4 anys

La poda d’arbres és una de les tasques que ha d’assumir la concessionària que obtingui el contracte.

La poda d’arbres és una de les tasques que ha d’assumir la concessionària que obtingui el contracte.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria ha hagut de suspendre provisionalment el concurs de manteniment de la jardineria urbana de Lleida, en compliment d’una resolució del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic. Es tracta del major contracte que té ara en concurs l’ajuntament, amb un pressupost de licitació de 8.474.635,2 euros (IVA inclòs) per a un període de quatre anys.

Aquesta situació ha vingut motivada per la presentació al juny d’un recurs especial en matèria de contractació per part de la patronal Associació Espanyola d’Empreses de Parcs i Jardins contra el plec de condicions per diverses qüestions de tipus tècnic.

El tribunal no ha decidit encara sobre el fons de l’assumpte, però sí que va emetre una resolució en la qual constata que els perjudicis que podrien derivar-se per a l’empresa recurrent en cas de continuar-se amb el procediment de contractació són de difícil o impossible reparació, per la qual cosa va acordar la suspensió provisional del concurs.

Aquest contracte es refereix al “sector 6” de la ciutat, ja que la gestió de la jardineria està dividida en diversos lots, però a la pràctica aquest és, de llarg, el que inclou la gran majoria dels arbres i zones verdes de la ciutat.

Preveu l’ocupació de persones de col·lectius amb especials dificultats d’inserció laboral i, de fet, el plec de condicions prima les ofertes que, a banda de subrogar el personal existent, en contractin altres amb discapacitats, beneficiaris de renda d’inserció i aturats de llarga durada, entre d’altres. La Paeria va suspendre també la recepció d’ofertes. El litigi comportarà un retard en l’adjudicació d’aquest servei municipal.

L’any passat va haver de modificar una licitació per un altre recurs La Paeria ja es va trobar amb una situació similar en un altre concurs fa un any. L’Associació Professional d’Empreses de Neteja (Aspel) va recórrer el plec de condicions de la licitació de la gestió de 222 edificis municipals per 15,8 milions. La intervenció del Tribunal de Contractes del Sector Públic va obligar a paralitzar el concurs i modificar-ne les condicions per garantir la igualtat d’oportunitats dels licitadors. Després dels canvis, el concurs es va adjudicar amb normalitat.

tracking