SEGRE

CAMPANYA DE LA FRUITA

Acord per a una xarxa d'albergs

Les administracions treballaran conjuntament per evitar que temporers dormin al carrer el 2018 || Volen aprofitar millor els existents i invertir en millores o espais nous

La Paeria va acollir ahir una reunió per impulsar una solució.

La Paeria va acollir ahir una reunió per impulsar una solució.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Ajuntament, Generalitat, subdelegació de l’Estat i consell comarcal del Segrià van acordar aquest dimarts en una reunió conjunta posar en marxa de cara al 2018 una xarxa d’albergs per a temporers que funcioni amb un pla de treball coordinat i serveixi per evitar que hi hagi persones dormint al carrer.

L’alcalde accidental de Lleida, Xavier Rodamilans, va explicar que el primer pas serà posar en marxa un cens actualitzat de tots els albergs públics i privats del Segrià, de la seua capacitat i el seu estat per saber els recursos disponibles.

Segons la Paeria, hi ha una mitjana de 70 temporers dormint al carrer i més d’un centenar a Jericó

A més, totes les administracions, que s’han citat per tornar a reunir-se d’aquí un mes, van coincidir en la necessitat de posar en marxa línies subvencionadores per obtenir el finançament necessari per adequar-los, ampliar places o construir-ne algun de nou si és necessari. “És important la voluntat de coresponsabilitat de totes les institucions, es tracta d’un problema que és responsabilitat de tots”, va afirmar Rodamilans, que va destacar que l’any passat no va ser possible aconseguir aquest consens.

Per part de la Generalitat, el delegat d’Assumptes Socials a Lleida, Joan Santacana, va considerar que l’acord és un “bon primer pas”, encara que serà impossible aplicar-lo aquest any. “Els albergs ja existeixen i és bo fer que treballin en xarxa, encara que molts són de cooperatives o empreses i caldrà implicar-hi molta més gent”, va assenyalar. A més, va advocar per ampliar la col·laboració a altres comarques.

Aquest treball en xarxa ha de permetre que la distribució dels temporers no depengui tant de cada municipi i que puguin aprofitar-se millor places i recursos econòmics. La voluntat és que l’any que ve ningú dormi al carrer, com succeeix aquest any a la capital.

Rodamilans va insistir que a Lleida dos treballadors socials atenen totes les persones necessitades i se’ls ofereix llit a l’alberg Jericó (que no és específic per a temporers, ja que habitualment l’utilitzen els sensesostre) o se’ls paga un altre allotjament, sempre que no tinguin feina. Jericó acull 105 persones de mitjana, mentre que hi ha unes 70 dormint al carrer, segons la Paeria.

ERC acusa el govern d’“arribar tard” El grup d’ERC a la Paeria va acusar el govern d’haver perdut tres anys a resoldre aquesta problemàtica, ja que el 2015 ja es va elaborar un document que plantejava la necessitat de treballar en xarxa. ERC veu “lamentable” que hi hagi gent al carrer i critica que la Paeria no disposi d’un alberg públic per a temporers que considera necessari.

La Paeria va acollir ahir una reunió per impulsar una solució.

La Paeria va acollir ahir una reunió per impulsar una solució.ITMAR FABREGAT

tracking