SEGRE

ORDENANCES

Pardinyes veu excessius 700 euros en taxes per a les festes

Per ocupació de la via pública de les firetes i de les penyes || La FAV negocia una compensació amb la Paeria

Pardinyes va celebrar la festa major el cap de setmana passat.

Pardinyes va celebrar la festa major el cap de setmana passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Organització de Veïns de Pardinyes (Orvepard) va expressar aquest dimecres malestar pels més de 700 euros addicionals que enguany han de pagar en concepte de taxes municipals per a la festa major del barri, celebrada el cap de setmana passat.

En concret, segons detalla l’entitat, han abonat en concepte d’ocupació de la via pública així com de la intervenció administrativa i dels controls posteriors a l’inici de les activitats de les firetes 341 euros, i hauran d’abonar entre 350 i 400 euros per la instal·lació de les carpes per a les penyes. Veuen l’import “desmesurat”, tenint en compte que són una entitat sense ànim de lucre i que organitzen activitats de lleure per als veïns.

Molts barris celebren a l’estiu les festes i temen que les taxes limitin l’organització d’actes

Un membre d’Orvepard assegura que és el primer any que les han de pagar, fet que els va obligar a renunciar a la contractació de seguretat privada per a la revetlla de divendres a la nit.

“És raonable que s’intensifiquin els controls i requeriments per prevenir qualsevol incident, però les taxes són excessives, part de la subvenció que rebem la destinem a pagar les taxes”, van explicar des d’Orverpard. 

Toni Baró, president de la Federació d’Associacions de Veïns (FAV) de Lleida, va explicar que es troben en negociacions amb la Paeria perquè aquestes taxes siguin progressives o proporcionals a l’activitat o que variïn en funció de si la proposta cultural l’organitza una empresa privada o una entitat sense afany de lucre.

“No podem permetre que el teixit social es vegi perjudicat”, va assenyalar. En aquest sentit, va celebrar la bona voluntat del consistori per arribar a un acord per compensar aquesta despesa. Molts barris celebren aquests mesos les respectives festes majors i constaten que la seua planificació o qualsevol proposta lúdica o cultural cada vegada es complica més i els tràmits s’alenteixen.

Aquesta situació també ha afectat actes d’algunes Ampes. L’accident de l’inflable de Caldes de Malavella ha motivat que s’hagin intensificat els controls i en el cas de la Paeria, a aplicar una taxa específica.

tracking