SEGRE

SERVEIS

La Paeria habilita un altre pis per a dones maltractades

De forma provisional, mentre ultima les clàusules per treure a concurs el servei || Preveu que funcioni a finals d’any

Imatge d’arxiu d’un acte contra la violència de gènere.

Imatge d’arxiu d’un acte contra la violència de gènere.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria ha habilitat un tercer pis d’emergència per allotjar i atendre les dones víctimes de violència masclista i els seus fills. Així ho va indicar l’alcalde accidental Xavier Rodamilans, que va subratllar que aquest tercer habitatge de moment no s’ha utilitzat, però que està disponible per fer front a una possible necessitat assistencial.

I és que actualment el consistori ultima el plec de clàusules de la gestió d’un centre per a dones maltractades, després que l’entitat La Dona Samaritana deixés de prestar el servei el mes d’abril passat. La Paeria ja disposava de dos pisos com a complement habitacional quan funcionava el servei que oferia aquesta organització.

L’entitat adjudicatària del servei haurà de passar auditories periòdiques per garantir la qualitat

“Els tècnics municipals estan acabant de preparar la licitació del servei amb les últimes aportacions que van fer els grups municipals i polint les característiques del contracte per treure’l a concurs pròximament”, va indicar Rodamilans. Respecte al calendari previst, va estimar que al setembre o a l’octubre pot sortir a licitació i que abans de final d’any el nou servei ja estarà operatiu.

Per la seua banda, les dones que necessiten assistència són ateses per professional igual que abans a La Dona Samaritana, va assegurar Rodamilans, amb suport psicològic i social. En aquest sentit, va negar rotundament que cap dona víctima de la violència masclista hagi estat allotjada a l’alberg Jericó o a l’hotel Sansi, com algunes entitats havien apuntat, i va reiterar que “no han deixat de ser ateses en cap moment”.

L’alcalde accidental va destacar així mateix que es tracta d’un concurs ambiciós i estricte, que inclourà clàusules per garantir la qualitat del servei, com auditories periòdiques a l’entitat que el deixa o enquestes a les usuàries.

Les entitats o empreses que es presentin al concurs també podran prestar els seus serveis a altres administracions, “ja que aquest tipus de demanda és inestable i imprevisible”. El grup municipal de la Crida va demanar municipalitzar la gestió del servei, cosa que la Paeria va descartar per “inviable”.

tracking