SEGRE

ADMINISTRACIÓ

La Seguretat Social gastarà més de tres milions en l'edifici de Tresoreria

Per renovar les instal·lacions, que han quedat obsoletes després de 25 anys || Acaba d’estrenar un nou immoble a Cappont per a l’INSS, que en va costar més de sis

Vista de l’edifici de la Tresoreria de la Seguretat Social del carrer Salmerón, estrenat el 1992.

Vista de l’edifici de la Tresoreria de la Seguretat Social del carrer Salmerón, estrenat el 1992.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Seguretat Social té previst invertir més de tres milions d’euros a renovar l’edifici de la Tresoreria, situat al carrer Salmerón, 14, ja que bona part de les instal·lacions han quedat obsoletes 25 anys després de l’estrena de l’edifici.

Aquesta important inversió se suma a l’afrontada recentment per al nou edifici de l’INSS al costat de la plaça Zoe Rosinach de Cappont, que acull des de fa un any les dependències que abans estaven a Prat de la Riba.

Aquesta obra es va adjudicar en plena crisi per 6,4 milions d’euros, encara que el cost final, que la Seguretat Social no ha precisat, va ser probablement superior. De fet, la seua estrena es va demorar durant uns dos anys mentre l’edifici ja estava acabat.

Ara, la Tresoreria General de la Seguretat Social ha tret a licitació la redacció del projecte per reformar l’edifici de Salmerón, per un pressupost de 303.863 euros (més IVA). L’obra per si mateixa, té un cost màxim previst d’una mica més de tres milions d’euros, sense tenir en compte l’IVA, encara que el definitiu el fixarà el projecte i la posterior contractació de les obres amb les baixes que puguin presentar les empreses interessades.

La majoria d’equips de climatització de l’edifici han quedat inutilitzats i cal canviar els terres

L’edifici es troba en bon estat de conservació, però no succeeix el mateix amb les instal·lacions, com havien denunciat en diverses ocasions els representants sindicals dels treballadors. La documentació per als licitadors precisa que cal substituir tot el sistema de climatització.

Ara hi ha dos bombes de calor (una fora de servei i una altra funcionant per sobre de la seua capacitat) i cinc climatitzadors, dels quals tres estan fora de servei i dos amb problemes de corrosió. També cal renovar les canonades i altres equips auxiliars.

A més, cal actuar per solucionar problemes d’impermeabilització a la coberta i filtracions a les galeries i claraboies que hi ha als patis centrals i en un dels fons de l’edifici; la substitució del terra, ja que el paviment està degradat; la millora de l’accessibilitat; la substitució dels llums actuals per altres tipus LED; un nou sistema de gestió domòtica de les instal·lacions; i el trasllat de l’aula d’informàtica, que ara està en un soterrani sense llum, entre altres actuacions.

Les claus

  • Tresoreria. L’edifici compta amb 8.116 metres quadrats i va ser construït el 1991, encara que no es va estrenar fins a la segona meitat del 1992. Des d’aleshores no s’ha fet cap reforma.
  • Obra. Es preveu una inversió propera als tres milions d’euros per renovar totes les instal·lacions, que han anat quedant obsoletes, en especial la climatització, però també moltes altres.
  • Precedent. Recentment, l’INSS va estrenar a Cappont una nova seu amb una inversió de més de 6 milions d’euros. 
tracking