SEGRE

URBANISME

Pla per canviar les teulades d'amiant del pavelló de la Bordeta i de l'antic cine Goya

L’associació de veïns i grups polítics havien reclamat actuar al poliesportiu després d’algun despreniment de plaques interiors || La Paeria n’adjudica la redacció a una empresa d’enginyeria

Vista de la coberta del pavelló municipal de la Bordeta, que ha de ser substituïda perquè conté fibrociment.

Vista de la coberta del pavelló municipal de la Bordeta, que ha de ser substituïda perquè conté fibrociment.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria substituirà les cobertes d’uralita del pavelló de la Bordeta i de l’antic cine Goya dels Magraners, ara convertit en centre social per a activitats del barri. L’ajuntament acaba d’adjudicar el contracte per a la redacció del projecte d’enginyeria per afrontar aquestes obres, així com l’adequació de les noves oficines municipals afectades pel pla de migració com a conseqüència de la transformació de l’edifici de l’antiga Audiència en el nou Museu Morera.

Les cobertes del pavelló i de l’antic cine Goya estan fetes amb fibrociment, un material que conté amiant, que pot ser un contaminant perillós per a la salut. És per això que la retirada d’aquest tipus de plaques comporta seguir un procediment molt estricte en la seua manipulació i el trasllat i dipòsit dels residus, que obliga els operaris a utilitzar vestits i màscares de protecció.

El contracte, que inclou la direcció d’obra i té una durada de sis mesos, ha estat adjudicat a la firma RCT Enginyeria per un import de 20.400 euros (IVA inclòs). Posteriorment, caldrà licitar les obres.

L’associació de veïns de la Bordeta, igual que diversos grups municipals, ha denunciat en diverses ocasions el mal estat de la coberta del pavelló, amb despreniments del fals sostre, i problemes d’aïllament. Veuen perillosa la situació actual tenint en compte les activitats que acull el recinte.

Pel que fa a l’antic cine Goya, va funcionar entre el 1968 i el 1993. Va reobrir per a activitats del barri el 2012 després de la seua rehabilitació, però quedava pendent actuar a la coberta. Fa uns dies Crida per Lleida va denunciar el mal estat d’aquesta teulada, que té goteres, i va reclamar substituir l’amiant.

Continua pendent la millora en 193 col·legis La conselleria d’Ensenyament va admetre aquest any que hi ha 193 col·legis de la província les instal·lacions dels quals contenen amiant. Suposen la major part dels 291 centres amb aquesta problemàtica a Catalunya. No obstant, l’eradicació d’aquest material dels centres educatius no serà ràpida. El 2017 està previst actuar en catorze escoles catalanes, dos a Lleida, amb una inversió d’1,3 milions d’euros. Les actuacions, que es portaran a terme en dates en les quals els alumnes no van a classe, prioritzaran els equipaments més degradats. La retirada dels elements amb amiant, com les teulades d’uralita, requereix dispositius especials de seguretat i el cost és elevat. De fet, l’actuació en els 291 centres està calculada en uns cent milions d’euros.

tracking