SEGRE

OPERACIONS POLICIALS

Recapten un milió en 13 anys amb béns i diners confiscats a narcos

En aquest període, les arques públiques han ingressat més de 139.000 € amb subhastes a Lleida || 973.000 € procedeixen d’efectiu intervingut als condemnats

Imatge d’arxiu de droga i objectes decomissats a Lleida.

Imatge d’arxiu de droga i objectes decomissats a Lleida.MOSSOS D’ESQUADRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una operació antidroga acaba amb l’arrest dels presumptes narcotraficants, però també amb el decomís dels béns adquirits amb aquesta pràctica il·legal. Béns que acaben en mans del Pla Nacional sobre Drogues i que en tretze anys han suposat una recaptació de més d’un milió d’euros després de la detenció i condemna de traficants de drogues a les comarques lleidatanes.

Una gestió que procedeix del Fons de Béns Decomissats, que depenen de la delegació del Govern per al Pla Nacional sobre Drogues, i que es nodreix de les intervencions que han fet els diferents cossos policials.

Aquest milió d’euros es nodreix dels béns decomissats als detinguts per trànsit il·lícit de drogues i subhastats. Des del 2003, l’Estat ha recaptat més de 139.411 euros amb la venda pública d’aquests béns, la gran majoria vehicles i objectes, encara que un any fins i tot es va arribar a subhastar una embarcació per 2.600 euros.

Segons aquest balanç, l’any amb més ingressos per subhastes de béns va ser el 2007, després de la venda de set vehicles per prop de 23.000 euros. L’any passat, es van fer sis decomissos, davant els deu del 2015. En les dos últimes dècades, els cossos policials han portat a terme 227 intervencions als detinguts per delictes de drogues.

Els béns confiscats als traficants van des de vehicles i immobles fins a embarcacions

Tanmateix, el finançament d’aquest fons de béns es nodreix principalment de les quantitats consignades directament pels jutjats en un compte bancari associat al ministeri de Justícia quan hi ha una sentència ferma per tràfic de drogues.

En aquest sentit, el Tresor Públic ha ingressat en tretze anys a Lleida 973.000 euros que van destinats a programes de prevenció, lluita i inserció de les persones dependents de substàncies estupefaents.

El juny passat, el fons de Béns Decomissats va ingressar dos milions d’euros després de la subhasta de divuit lots de béns immobles, integrats per locals, xalets, pisos, naus, garatges i trasters, alguns a Lleida.

Més d’un centenar de detinguts i investigats per drogues en un any Més d’un centenar de persones van ser arrestades o investigades per tràfic de drogues el 2016 a Ponent, una xifra similar a un any abans, segons va indicar el ministeri de l’Interior. El balanç de criminalitat, que inclou l’activitat dels diferents cossos autonòmics i locals, assenyala que el 2016 els agents van tenir coneixement de 99 fets relacionats amb el tràfic de drogues a Lleida, amb un augment del 16,5 per cent respecte al 2015.Aquest any, els Mossos d’Esquadra han arrestat més de mig centenar de persones per delictes contra la salut pública. L’última operació policial per drogues a les comarques de Ponent es va produir a finals de juny, quan la Guàrdia Civil va arrestar vuit persones i va desmantellar un important laboratori d’èxtasi a Mollerussa.

tracking