SEGRE

URBANISME

Enderroquen 4 edificis en ruïna de Boters per construir-hi pisos nous

Els del número 10 i 12 els demoleix subsidiàriament la Paeria i els altres dos ho faran els propietaris || Forma part de les sis àrees d’innovació urbana al barri

Demolició

DemolicióLLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El paisatge urbà del carrer Boters, en ple Centre Històric, està canviant a força de demolicions. La Paeria està acabant de demolir de manera subsidiària els edificis ubicats als números 10 i 12, que havia declarat en ruïna imminent pel seu mal estat després que els tècnics determinessin que no complien les “condicions mínimes de seguretat” i, d’altra banda, els propietaris dels pisos situats als immobles 16 i 20 també preveuen iniciar ben aviat els treballs de demolició.

Aquestes demolicions se sumen a les ja executades pel consistori als solars corresponents als números 7, 14, 15 i 18 d’aquest vial del Barri Antic, entre la plaça Cervantes i el carrer Veguer Carcassona. Majoritàriament, són edificis en molt mal estat, que han estat desallotjats i tenien apuntalades algunes de les seues plantes per garantir l’estabilitat de l’estructura.

Aquestes demolicions s’emmarquen en l’impuls de sis “àrees d’innovació social i urbana” al Barri Antic en les quals es promourà, d’acord amb els propietaris dels terrenys, la construcció de nous edificis d’habitatges sostenibles que siguin atractius per a joves, famílies i jubilats. També es preveu ubicar locals comercials a les plantes baixes dels nous immobles.

A més de la de l’entorn de Boters, les altres cinc àrees contemplades s’ubiquen a Companyia-la Suda; Companyia-plaça del Seminari; plaça del Dipòsit; escales de l’Ereta i Cavallers-plaça dels Gramàtics-la Suda. Les entitats veïnals reivindiquen ampliar el parc d’habitatges actual per atreure famílies i estudiants.

Les claus

  • En ruïna imminent. La Paeria encara la recta final de la demolició dels edificis de Boters número 10 i 12 i els propietaris faran el mateix amb els números 16 i 20. En pocs mesos, diversos immobles d’aquest carrer del Centre Històric han estat enderrocats.
  • Més habitatges nous. Aquestes demolicions, sumades a la compra per part del consistori d’edificis del barri, serviran per impulsar sis “àrees d’innovació social i urbana”. L’objectiu principal és renovar el barri amb nous pisos i locals comercials. 
tracking