SEGRE

CONFLICTE LABORAL

Tornen els exàmens de conduir a Lleida, amb 51 proves de circulació en un sol dia

Els més de 300 alumnes afectats per la vaga tenen prioritat || Els examinadors amenacen amb una aturada indefinida a partir del dia 4 de setembre si no arriben a un acord abans amb la DGT

Alumnes i professors d’autoescola, esperant ahir per examinar-se del carnet al Camp d’Esports.

Alumnes i professors d’autoescola, esperant ahir per examinar-se del carnet al Camp d’Esports.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Treva de quinze dies en la vaga d’examinadors a Lleida. aquest dimecres la Direcció General de Trànsit (DGT) va reprendre les proves pràctiques del carnet de conduir a Ponent, que a diferència de la majoria de províncies espanyoles no tanca tot l’agost, sinó del 15 de juliol al 15 d’aquest mes.

D’aquesta manera, els sis examinadors disponibles a la província van tornar aquest dimecres a la feina, a l’espera del que pugui passar a partir del 4 de setembre, quan hi ha prevista una vaga general d’examinadors si no arriben a un acord amb la DGT sobre les seues condicions laborals.

Javier Agulló, cap accidental de la DGT a Lleida, va explicar que la jornada va transcórrer “amb normalitat” i que es van efectuar exàmens com qualsevol altre dia feiner, amb tots els examinadors disponibles. Segons Agulló, aquest dimecres estaven previstos a Lleida 51 exàmens de circulació i 78 proves més de destresa en pista de diferents tipus de carnet.

Per la seua part, Raül Viladrich, president de la Federació d’Autoescoles de Catalunya, va destacar que aquests quinze dies de treva són “un luxe” per poder rebaixar la borsa de 300 alumnes afectats per la vaga que va començar a començaments de juny. “La pilota s’ha fet molt gran, esperem que els examinadors arribin a un acord amb la DGT, perquè està en joc la viabilitat de moltes autoescoles”, va afirmar.

Una vaga indefinida podria posar en dubte la viabilitat de moltes autoescoles

Els exàmens pràctics es faran cada dia a Lleida aquesta segona quinzena d’agost a excepció dels dijous, quan els examinadors es traslladen a la Pobla de Segur i la Seu d’Urgell.

Per la seua banda, el centre d’exàmens de Vielha continua inoperatiu, la qual cosa obliga els alumnes de la Val d’Aran a traslladar-se a la Pobla de Segur per examinar-se. “Esperem que durant aquests quinze dies es puguin examinar els 300 afectats per la vaga”, va assenyalar Viladrich.

Judith Satorra és una jove de divuit anys de Bell-lloc d’Urgell que vol treure’s el carnet. Ja ha fet més de vint pràctiques a l’autoescola N-II de Mollerussa i està preparada per examinar-se. “El pitjor és la incertesa, els professors no ens poden dir quan podrem examinar-nos perquè la llista és llarga”, va explicar.

Judith, com molts altres joves, estudia a Barcelona i aprofita l’estiu per treure’s el carnet. “No està clar que pugui examinar-me abans que torni a començar el curs, caldrà tenir paciència”, va concloure.

La DGT demanarà serveis mínims a partir del setembre El dimarts 22 d’agost està prevista una altra reunió entre els examinadors i la DGT per intentar posar fi a dos mesos de vaga i evitar una aturada indefinida a partir del 4 de setembre. Segons va explicar Viladrich, la DGT pressionarà els examinadors perquè, almenys, ofereixin serveis mínims, encara que va reconèixer que les dos postures estan “enrocades”. En aquest sentit, Viladrich va assenyalar que si la DGT no és capaç de solucionar el problema, que traspassi les competències dels exàmens de conduir el Servei Català de Trànsit. Els examinadors reclamen a Trànsit un increment salarial de 240 euros bruts mensuals en concepte de “complement específic”, ja que consideren que el seu treball comporta un plus de perillositat comparat amb el de la resta de funcionaris de la DGT. Pel que

tracking