SEGRE

SERVEIS SOCIALS CAMPANYA DE LA FRUITA

L’arribada de temporers comença a baixar i la Paeria n’ha atès 868

Ja són 238 més que en tota la campanya de l’any passat || L’alberg Jericó ha donat allotjament a més de quatre mil i s’han servit 3.600 sopars en dos mesos

Diversos temporers solen dormir a l’esplanada del carrer Nou, al darrere de la Catedral.

Diversos temporers solen dormir a l’esplanada del carrer Nou, al darrere de la Catedral.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Per aquesta raó, la idea és començar el procés d’acompanyament després de l’estiu per garantir que quan arribi l’hivern i les baixes temperatures, aquest assentament quedi totalment i definitivament desmantellat.

El calendari per abordar aquest reallotjament i reinserció s’ha anat posposant en els últims mesos al no concretar-se la coordinació entre les administracions.

El projecte d’atenció transversal també contempla la intervenció a quinze famílies més que havien viscut en barraques.

I és que els campaments il·legals de barraques als afores de Cappont es remunten als anys noranta.

?

lleida

L’arribada de persones a Lleida ciutat per treballar a la campanya de la fruita comença a desaccelerar i durant l’última setmana s’han atès a l’oficina municipal de l’antic convent de Santa Clara seixanta-cinc temporers nouvinguts, gairebé tots per sol·licitar allotjament, segons xifres facilitades per la Paeria. El tinent d’alcalde Xavier Rodamilans va indicar que fins dijous el consistori no havia pagat cap altre bitllet d’autobús (a part dels cinc que va costejar fa dies) perquè temporers sense ocupació puguin desplaçar-se a altres localitats agrícoles. “Si la valoració dels treballadors socials dictaminés que s’ha de facilitar el bitllet, es pagaria, com hem fet altres anys. L’important és evitar que temporers amb ganes de treballar no puguin fer-ho”, va expressar.

Des que es va posar en marxa el dispositiu d’atenció per la campanya de la fruita el 14 de juny, l’oficina ha atès 868 persones, 238 més que en tot l’estiu passat. També s’han ofert 4.097 allotjaments a l’alberg Jericó

que va ampliar de 80 a 136 places disponibles per nit

−, s’han servit 3.663 sopars i el servei de dutxes s’ha utilitzat en 1.332 ocasions. Aquestes xifres demostren la urgent necessitat d’allotjament que tenen aquest any molts temporers. De fet, en les passades setmanes, una seixantena d’ells, alguns amb contracte de feina, han dormit al ras en diferents racons i places de la ciutat.

S’ha de recordar que la setmana passada el consistori, la Generalitat, la subdelegació del Govern i el consell comarcal del Segrià van acordar posar en marxa el 2018 una xarxa d’albergs per a temporers que funcioni amb un pla de treball coordinat i que eviti que persones dormin al carrer.

El reallotjament de les famílies del campament de Cappont, a la tardorLa conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies i l’ajuntament, amb la col·laboració de la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya (Fagic), preveuen començar a abordar el reallotjament de les famílies que encara viuen a l’assentament il·legal de Cappont, darrere de l’antic hotel Ilerda, a finals del mes de setembre o principis d’octubre. “No serà un procés immediat, perquè no es tracta només de canviar-los de lloc i adjudicar-los un pis social, sinó de prestar-los un acompanyament de treballadors socials per fomentar-los la integració social i comunitària”, va explicar recentment el tinent d’alcalde Xavier Rodamilans.

tracking