SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnen un pres de Lleida per una brutal pallissa a un altre intern

L’Audiència li imposa una pena d’un any i mig de presó per un delicte de lesions || La víctima va patir una fractura nasal, contusions i va perdre una dent

Vista aèria de la presó de Lleida.

Vista aèria de la presó de Lleida.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència Provincial de Lleida ha condemnat a un any i mig de presó un intern del Centre Penitenciari Ponent per una brutal pallissa a un company. A conseqüència dels cops, la víctima va patir una fractura nasal, la pèrdua d’una dent i altres contusions, de les quals va tardar 55 dies a recuperar-se. El tribunal ratifica la sentència de primera instància del jutjat penal número 2 de Lleida que el va considerar culpable d’un delicte de lesions i desestima el recurs presentat per la lletrada de l’acusat. Al seu torn, la jutge va absoldre la víctima, també acusada d’un delicte de lesions, al considerar que va actuar en legítima defensa. L’agressió va tenir lloc fa un any a la zona de dutxes de la presó.

L’intern condemnat va al·legar al recurs que no va ser una agressió sinó que tots dos es van embolicar en una discussió que va acabar en una baralla i que va actuar en legítima defensa. Tanmateix, tant la jutge penal com ara el tribunal determinen que “després d’iniciar-se una discussió, l’acusat va procedir a pegar cops i clavar cops de puny contra l’altre intern, que va intentar defensar-se clavant-li al seu torn algun cop”. A conseqüència de l’agressió, l’altre reclús va patir la fractura nasal, la pèrdua d’una dent (incisiu superior), erosions al tòrax i la ruptura del tendó d’un dit de la mà dreta, segons la sentència, que li va suposar tractament mèdic i ortopèdic en unes lesions de les quals no va quedar totalment recuperat fins gairebé dos mesos més tard. L’agressor va patir erosions lleus.

La víctima, que també estava acusada, va ser absolta al considerar que es va defensar de l’agressió

Així mateix, l’Audiència Provincial també considera clau la intervenció del funcionari de la presó, que al judici va declarar que la víctima sempre va mantenir que havia estat agredit i que va intentar defensar-se, presentant diverses lesions mentre que l’ara condemnat a penes tenia marques.

Per tot plegat, el tribunal desestima el recurs al “descartar una possible legítima defensa”. La sentència és ferma i no es pot recórrer.

Concretament, el primer semestre només un funcionari va resultar agredit pels deu del mateix període de l’any passat. Pel que fa a les temptatives, aquest any se n’han produït dos, les mateixes que el 2016. El CSIF també reclama que se substitueixin les baixes i jubilacions que actualment no es cobreixen.

Augmenten les agressions a les presons catalanes? La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) va denunciar el juliol passat un alarmant augment de les agressions a les presons catalanes i va reclamar que es prenguin mesures urgents i es desenvolupi el protocol d’agressions davant l’arribada d’un nou perfil de pres, no tan respectuós amb el funcionari. No obstant, al Centre Penitenciari de Ponent, segons dades del mateix sindicat, el nombre d’agressions ha descendit aquest any respecte al 2016.

tracking