SEGRE

SERVEIS SOCIALS

Mediador per al reallotjament de l'assentament de Cappont

Vetllarà per l’atenció de les famílies i evitar que se n’instal·lin més

Imatge de l’assentament que hi ha en un solar de Cappont.

Imatge de l’assentament que hi ha en un solar de Cappont.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria contractarà un mediador gitano dins del programa de reallotjament en habitatges de les famílies d’aquesta ètnia que viuen a l’assentament de Cappont, al costat de l’hotel Ilerda, que es posarà en marxa a partir del setembre. El servei té com a funció principal l’acompanyament de la intervenció dels serveis socials municipals amb aquestes famílies orientat a promoure la seua integració i l’abandó de la vida en barraques.

A més, la persona elegida haurà de presentar una proposta d’accions complementàries per garantir la correcta escolarització dels menors; un programa d’educació sanitària sobre alimentació, higiene i salut reproductiva; aconseguir que les famílies segueixin les indicacions dels serveis socials per poder obtenir ingressos estables; aconseguir que es responsabilitzin en la presa de decisions per tal d’afavorir la seua integració social, incloent-hi el manteniment dels habitatges i les relacions amb veïns; donar suport a la intervencó dels serveis socials en l’àmbit penitenciari, i evitar l’assentament de noves famílies a l’assentament.

El contracte preveu una dedicació de mitja jornada i és per un any, fins al 31 d’agost del 2018, sense possibilitat de pròrroga. La dotació pressupostària prevista és de 19.799 €. Fonts municipals van indicar que l’atenció als assentaments ja compta habitualment amb serveis de mediació, però que han preferit publicitar aquesta contractació perquè arribi millor a les persones i entitats interessades.

La iniciativa forma part del projecte per promoure el reallotjament en habitatges d’aquestes famílies, que s’ha anat retardant, però que la Paeria confia a posar en marxa, en col·laboració amb la Generalitat, aquesta tardor.

tracking