SEGRE

SERVEIS SOCIALS ALIMENTACIÓ

Àpats a 5 euros per a cinquanta jubilats al dia a les llars municipals

Durant l’any passat se’n van servir 12.500

La majoria d’usuaris d’aquest servei –a la imatge a la llar de Santa Cecília– són homes.

La majoria d’usuaris d’aquest servei –a la imatge a la llar de Santa Cecília– són homes.AJUNTAMENT DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El servei de menjador que la Paeria ofereix en cinc llars de jubilats de la ciutat de dilluns a divendres va servir durant l’any passat una mitjana de cinquanta dinars diaris. En total, es van servir 12.500 menús, que inclouen primer, segon plat, postres i cafè per un preu de cinc euros.

L’objectiu d’aquest servei és garantir que els usuaris, que són majoritàriament homes viudos, puguin tenir una dieta equilibrada, d’acord amb les seues necessitats nutricionals i a un preu assequible. A més, facilita que persones que haguessin menjat soles puguin fer-ho en companyia, fomentant la seua socialització.

Aquest servei de menjador s’ofereix en cinc llars: les de Cappont, Democràcia, Pilar, Santa Teresita i la Bordeta

Compta amb un centenar de places en total, encara que no s’omplen totes, una vintena en cada una de les llars que ofereix el servei, que són les de Santa Cecília, a Cappont, Democràcia, la del Pilar, al costat de Ronda, Santa Teresita i la Bordeta. El servei es va posar en marxa l’any 2004 a la llar de Santa Cecília i s’ha anat ampliant les altres, adaptant les seues característiques i el nombre de places a les demandes del col·lectiu de gent gran.

L’ajuntament va destacar ahir que el menjador, que està gestionat per una empresa de càtering que l’adapta a les necessitats de cada persona, compta amb una bona valoració per part dels usuaris.

El menjador no funciona els caps de setmana o els festius i els jubilats poden utilitzar-lo tant de forma continuada com esporàdica. Les persones interessades a apuntar-s’hi poden informar-se a la seua llar o bé a l’àrea municipal de Gent Gran, que té la seu a l’edifici de l’antiga Audiència, a la rambla Ferran, 13, o al número de telèfon 973 700 349.

tracking