SEGRE

EMERGÈNCIES POLÈMICA

Plantada dels bombers voluntaris de Lleida al secretari d'Interior

Els comandaments de la pràctica totalitat de parcs no van assistir ahir a la reunió amb Cèsar Puig || En senyal de protesta pels “incompliments i la desconfiança”

Una imatge de la manifestació

Mig miler de persones reclama més efectius de bombers per al Pont de SuertVolem Bombers / @VolemBombers Twitter

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Nova polèmica entre els bombers voluntaris lleidatans i la Generalitat. Els caps i subcaps de la pràctica totalitat dels 23 parcs de voluntaris i els comandaments de les agrupacions (representants dels voluntaris en els de funcionaris) no van assistir ahir a la tarda en senyal de protesta a la reunió convocada pel departament d’Interior que es va celebrar al parc de la ciutat de Lleida. La trobada era per tractar la situació actual del cos i, en concret, la dels voluntaris i va ser presidida pel secretari general d’Interior, Cèsar Puig, i el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Juli Gendrau.

Des d’Asbovoca (Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya) van apuntar que no hi van assistir uns seixanta representants mentre que des de la direcció de Bombers van informar que hi van assistir representants de quatre parcs. Sobre el motiu de la plantada, des d’Asbovoca van assegurar que “ha estat per la falta total de confiança i el descrèdit de la direcció general”, de la qual van afegir que “ha trencat unilateralment els pactes i acords establerts”. L’últim cas ha estat el de la gestió del parc de voluntaris del Pont de Suert.

Per la seua part, des de la direcció general de Bombers van declinar valorar la plantada i van explicar que es tractava d’una reunió oberta als comandaments com la que dimecres va tenir lloc a Barcelona amb els comandaments dels voluntaris de les regions de Girona, Centre, Metropolitana Nord i Metropolitana Sud. La pròxima està prevista a Tarragona.

Una situació agreujada pel conflicte al parc del Pont La tensió entre la direcció general de Bombers i els voluntaris es va veure agreujada a començaments d’agost després que Interior comuniqués que assumia la gestió del parc i a partir del setembre les guàrdies es farien amb funcionaris. La majoria de voluntaris van deixar de prestar el servei i van tancar el parc el dia 8 d’agost. El departament el va reobrir hores després amb professionals. Els voluntaris del Pont de Suert van assegurar que va ser una decisió unilateral malgrat que dies abans havien arribat a un acord per a la gestió compartida. “Ens sentim traïts. Ens ha fet creure que érem part de la solució però no ens volen.”

tracking