SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnat a 8 mesos de presó per assetjar la professora d'autoescola

L’acusat va coaccionar en persona la víctima, però també amb reiterats missatges a través de Facebook || Volia iniciar una relació que la dona rebutjava

Vista de la seu judicial al Canyeret.

Vista de la seu judicial al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha condemnat a vuit mesos de presó un home acusat de coaccionar la seua professora d’autoescola, que va estar assetjant durant setmanes per iniciar-hi una relació. La sentència confirma així la resolució dictada en primer lloc pel Jutjat Penal 3 de Lleida i contra la qual l’acusat va presentar recurs, al dubtar del testimoni de la víctima i al·legant que no era conscient de l’assetjament a què l’estava sotmetent.

La sentència de l’Audiència considera provat que l’acusat va intimidar la víctima pràcticament des que es va matricular a l’autoescola en la qual ella treballava, “provocant una situació de desassossec i intranquil·litat”. Segons el tribunal, l’home, a l’autoescola, va començar per col·locar-se reiteradament durant una setmana davant de la taula de la víctima, insistint que el deixés empadronar-se al seu domicili. A això va seguir que li demanés també de forma reiterada el seu número de telèfon, accedint ella a donar-li el seu contacte de Facebook davant de la seua actitud violenta. A través de la xarxa social, l’acusat, segons l’Audiència, li va enviar diversos missatges insistint a parlar amb ella, malgrat la seua negativa, i recriminant-li que no li contestés, “arribant a dir-li que l’estimava i que si no volia estar amb ell era perquè era racista”. Així mateix, el tribunal dóna per provat que l’acusat esperava molts dies que la víctima es quedés sola a l’autoescola per intentar parlar amb ella, amb dos episodis que van generar “molt temor” a la dona. En el primer, el gener d’aquest any, la víctima va haver de trucar al seu cap, que va aconseguir que l’acusat se n’anés de l’autoescola. Però l’endemà, aquest va tornar i va insultar i va amenaçar la víctima, arribant a tirar una cadira, un fet que va provocar que finalment la dona truqués a la policia. Per aquests fets, l’Audiència li imposa una pena de vuit mesos de presó per coaccions i la prohibició d’atansar-se i comunicar-se amb ella durant dos anys.

Més d’un centenar de denúncies per coaccions en el primer semestre

Els Mossos d’Esquadra han registrat més d’un centenar de denúncies a les comarques de Ponent per coaccions entre el gener i el juny d’aquest any. En total, durant el primer semestre, la policia catalana ha comptabilitzat 132 denúncies per aquest tipus de delicte contra la llibertat de les persones. En l’esmentat període, s’ha arrestat sis persones a Ponent com a presumptes autores d’aquest delicte. El Codi Penal estableix que el delicte de coaccions apareix quan “el que, sense estar legítimament autoritzat, impedís a algú altre amb violència fer el que la llei no prohibeix, o li compel·lís a efectuar el que no vol, sigui just o injust”, conducta que està castigada amb pena de presó de sis mesos a tres anys o amb una multa de 12 a 24 mesos, segons la gravetat de la coacció o dels mitjans utilitzats.

tracking