SEGRE

ENSENYAMENT INFRAESTRUCTURES

Enllestides les obres per unificar l’escola Torre Queralt en un sol edifici i l’institut, ple

Després d’un any en què els nens d’Infantil i Primària han estudiat repartits en dos equipaments

Cada aula d’educació infantil del col·legi té ara sortida directa al pati.

Cada aula d’educació infantil del col·legi té ara sortida directa al pati.INSTITUT ESCOLA TORRE QUERALT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La remodelació de l’antic col·legi Terres de Ponent ja està pràcticament llesta i a partir del 12 de setembre acollirà de manera unificada els 280 alumnes d’educació infantil i primària de l’institut escola Torre Queralt.

El curs passat, la meitat dels nens i nenes van estar escolaritzats en el que va ser el col·legi Terres de Ponent i la resta, a l’antic Ginesta. Aquest últim edifici també ha estat remodelat i s’estrenarà com a centre de secundària amb 28 alumnes de primer d’ESO, amb la qual cosa ha més que omplert les places que oferia.

La directora de l’institut escola, Maite Torrelles, va detallar que ja han acabat els treballs per construir una sortida directa al pati des de cada una de les tres aules d’infantil, en les quals també s’ha habilitat un lavabo. No obstant, va indicar que al congregar tots els alumnes d’infantil i primària han perdut les aules d’informàtica i psicomotricitat (aquesta última ha passat a ser la sala de professors), la biblioteca (han adequat un racó a cada aula per posar-hi llibres) i també han hagut d’adaptar una part del menjador per impartir-hi música i anglès.

Així mateix, alumnes de primària es desplaçaran a l’edifici de l’institut un dia a la setmana per fer plàstica (els de cicle superior) i altres activitats, i la biblioteca també serà per al conjunt d’estudiants de l’institut escola. A més, a partir del segon trimestre, s’organitzaran activitats conjuntes d’alumnes de primària i primer d’ESO relacionades amb el nou hort que s’està habilitant a l’escola. També hi haurà activitats conjuntes de robòtica i música. De moment, no està previst construir el pavelló històricament projectat al pati de l’exescola Terres de Ponent.

D’altra banda, a l’institut ubicat a l’antic col·legi Ginesta s’han adequat tallers de plàstica, biologia, robòtica i fusteria, així com una aula de música singular, en la qual el professor ensenyarà amb un piano al centre de la classe.

Tallers d’alfabetitzacióL’edifici de l’institut (l’antiga escola Ginesta) també acollirà tallers d’alfabetització per a famílies, així com una aula d’estudi i diferents activitats extraescolars per a alumnes amb pocs recursos. Aquesta sèrie d’activitats s’emmarcaran en el projecte Proinfància, que promou l’associació Reintegra juntament amb l’Obra Social de La Caixa.

Cada aula d’educació infantil del col·legi té ara sortida directa al pati.

Cada aula d’educació infantil del col·legi té ara sortida directa al pati.INSTITUT ESCOLA TORRE QUERALT

tracking