SEGRE

SERVEIS ATENCIÓ SOCIAL

La meitat dels majors de 85 anys, amb teleassistència

Un 54,22%, i és gratuïta a partir dels 65 || El 45% dels usuaris viuen sols i gairebé set de cada deu són dones

Dispositius utilitzats en la teleassistència.

Dispositius utilitzats en la teleassistència.AJUNTAMENT DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Més de la meitat de la població de 85 anys o més de la ciutat són usuaris del servei de teleassistència domiciliària. En concret, el 54,22%, segons va informar ahir la Paeria (això suposa 2.180 persones). En l’actualitat, 5.328 persones són usuàries d’aquest servei, de les quals 2.373 també utilitzen braçalets amb QR que serveixen per ser identificades i localitzar una persona de contacte en cas de patir una incidència al carrer (la teleassistència només funciona al domicili).

La teleassistència a Lleida és gratuïta per a tots els majors de 65 anys. L’any passat, el 22,34% de la població d’aquesta edat (o menor, però en situació de dependència) utilitzava aquest servei i el percentatge ascendia al 38,79% en el cas de les persones d’entre 65 i 75 anys. Així mateix, el 45,34% del total dels usuaris de teleassistència viuen sols i un 68,5% són dones.

Respecte al global de la població de la capital, un 3,85% té aquest servei. La Paeria assegura que és el primer ajuntament de Catalunya en despesa social i el tercer en inversió econòmica. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va destacar que “l’atenció a la gent gran es manté com un dels principals requeriments de la ciutat per als pròxims anys”.

El tinent d’alcalde Xavier Rodamilans remarca la importància d’aquests cursos perquè permeten “donar instruments pràctics, però també suport personal a les persones que cuiden els seus familiars, dedicant-los moltes hores al dia”.

Una dècada de cursos per a cuidadors no professionals? Prop de sis-centes persones s’han format en els cursos de cuidadors no professionals que la Paeria ha organitzat en l’última dècada. També ofereix grups d’ajuda mútua, col·loquis i teatre terapèutic, entre altres activitats.

tracking