SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Detingut un exsergent dels Bombers per estafar 1 milió simulant accidents

Ell i la seua dona, una infermera també arrestada, haurien enganyat dos asseguradores

El primer accident simulat va succeir l’any 2010 en un camí de la partida Caparrella i el detingut suposadament se’n va aprofitar.

El primer accident simulat va succeir l’any 2010 en un camí de la partida Caparrella i el detingut suposadament se’n va aprofitar.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una parella de Lleida (un exsergent de Bombers i una infermera de l’Arnau) va ser detinguda dijous passat pels Mossos acusada de simular dos accidents de trànsit el 2010 i el 2015 per cobrar una indemnització d’1.024.723 euros. També se’ls acusa de defraudar la Seguretat Social perquè van tramitar diferents graus d’invalidesa.

Els Mossos d’Esquadra van detenir dijous passat un matrimoni de Lleida –un exsergent dels Bombers i una infermera de l’Arnau de Vilanova de 60 i 54 anys, respectivament– acusat de simular dos accidents de trànsit pels quals va cobrar una indemnització d’1.024.723 euros. Estan imputats per un delicte continuat d’estafa i frau a la Seguretat Social i els investigadors creuen que la quantitat pot ser superior.

La Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la regió policial de Ponent seguia la pista de la parella des del maig després que un investigador privat d’una companyia d’assegurances alertés que tenien sospites que un client podia haver estafat la companyia amb la notificació de dos accidents de trànsit en els quals es va veure implicat els anys 2010 i 2015 i pels quals va cobrar una indemnització d’un milió d’euros. El primer sinistre es va produir en un camí de la partida de la Caparrella de Lleida i l’home viatjava sol, mentre que en el xoc del 2015, a l’A-2 a l’altura de Fraga, suposadament només viatjava la dona.

L’acusat, un veí de Guissona de 55 anys, va cobrar 351.000 euros d’una companyia d’assegurances

Els investigadors han comprovat que tant un accident com l’altre havien estat planificats acuradament per l’exsergent dels Bombers. En tots dos casos, el detingut va pactar amb conductors d’altres vehicles implicats una contraprestació econòmica a canvi que tinguessin una col·lisió voluntària amb el seu vehicle sense que hi hagués cap persona al seu interior. Tanmateix, el matrimoni va al·legar, ell l’any 2010 i ella el 2015, unes lesions per les quals van aconseguir una indemnització d’1.024.723 euros de sis pòlisses d’assegurança que tenien contractades amb quatre companyies diferents. També se’ls acusa d’un frau a la Seguretat Social perquè van tramitar suposadament diferents graus d’invalidesa arran d’això, per la qual cosa la quantitat estafada seria molt més gran.

D’altra banda, als dos conductors que suposadament van rebre una contraprestació econòmica també se’ls investiga com a presumptes cooperadors en l’estafa i ja han estat citats a prestar declaració.

L'última cas, un joier de Tàrrega acusat d'inventar un atracament

L’Audiència Provincial jutjarà els propers dies 13 i 14 de setembre el propietari d’una joieria de Tàrrega acusat de simular un atracament al seu establiment per cobrar de l’assegurança, per la qual cosa la Fiscalia demana que sigui condemnat a nou anys de presó. Segons l’escrit d’acusació del Ministeri Públic, l’acusat, un veí de Guissona de 55 anys, va idear un pla per resoldre els seus deutes que, entre crèdits i préstecs diversos, s’elevaven a 233.000 €. La Fiscalia assenyala que primer l’acusat va contractar una assegurança en cas d’atracament a la seua joieria o durant el transport de la mercaderia. Després, el novembre del 2011, l’acusat va denunciar en una comissaria de Barcelona que havia estat víctima d’un robatori per part de dos motoristes que li havien pres un maletí on portava diamants valorats en 168.854 €, però la companyia d’assegurances no va pagar. L’escrit assenyala que aquell any l’acusat havia renovat la pòlissa augmentant la quantitat assegurada. Llavors, afegeix que “amb ànim d’enriquiment injust” i aprofitant que s’havia comès un atracament en una altra joieria de Tàrrega, el desembre del 2011 “va orquestrar, en connivència amb altres persones que no han estat identificades”, un atac idèntic a la seua botiga, que es va dur a terme el 27 de desembre. Va denunciar que li havien robat material per valor de més de 422.000 €. Un assalt pel qual, el maig del 2012, va cobrar de la companyia d’assegurances més de 351.000 euros. La Fiscalia considera que és autor d’un delicte d’estafa en concurs de simulació de delicte i d’un robatori amb violència.

Una estafa comesa amb una nena malalta va causar commoció Un dels casos d’estafa més mediàtics en els últims anys ha sigut el de Nadia, una nena de Fígols i Alinyà els pares de la qual, Fernando Blanco i Margarita Garau, van recaptar més d’un milió d’euros en donatius al·legant que ho necessitaven per operar la petita, malalta de tricotiodistròfia. Blanco, amb antecedents per altres estafes, està empresonat a Ponent, mentre que la mare va quedar en llibertat amb càrrecs. Pel que sembla, els pares es van quedar les donacions per a la nena.

tracking