SEGRE

COMERÇ NORMATIVA

Diverses cadenes de supermercats ja obren mitja hora més al dia

Dotze hores i mitja, de 09.00 a 21.30 hores, quan fins ara ho feien de 09.15 a 21.15 || La normativa aprovada pel Parlament obliga a tancar com a màxim a les 22.00 entre el juny i el setembre

Un dels supermercats que ja apliquen un horari adaptat a la nova normativa comercial.

Un dels supermercats que ja apliquen un horari adaptat a la nova normativa comercial.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Diverses cadenes de supermercats ja han ampliat l’horari d’obertura a Lleida emparant-se en la nova llei de Comerç, Serveis i Fires aprovada pel Parlament de Catalunya el passat 27 de juliol, que permet obrir fins a setanta-cinc hores setmanals, tres més que les setanta-dos fixades a la llei anterior. En concret, han avançat quinze minuts l’obertura i han retardat el tancament també un quart d’hora.

Una de les ensenyes amb nou horari comercial és Mercadona, que publicita tant a l’exterior com a l’interior dels locals que obre de 09.00 a 21.30 hores des del dia 21 d’aquest mes. Abans, l’horari era de 09.15 a 21.15 hores. Consum també anuncia per mitjà de cartells als seus establiments que des d’ahir mateix obre de 09.00 21.30 i Esclat aplica aquest mateix horari.

Establiments publiciten el nou horari mitjançant cartells tant a l’exterior com a l’interior

De fet, la nova normativa comercial de la Generalitat estableix un horari per als mesos d’estiu i un altre per als d’hivern. D’aquesta forma, entre el juny i el setembre, les botigues estan obligades a tancar a les 22.00 h, mentre que, entre l’octubre i el maig, ho han de fer a les 21.00 h. El fet d’avançar una hora el tancament durant vuit mesos està pensat com un tímid pas cap a la conciliació laboral i familiar.

Una portaveu de Mercadona va indicar ahir que mantindran el nou horari tot el mes de setembre, en el marc de la nova normativa, i va destacar que, d’aquesta manera, les seues botigues a Catalunya s’equiparen a les de la resta de l’Estat. Així mateix, va apuntar que estan estudiant l’horari que aplicaran a l’hivern per acatar la llei, que obliga a tancar a les 21.00 entre el maig i l’octubre.

La llei comercial catalana no va modificar els vuit dies festius d’obertura comercial autoritzada a l’any que fixa la Generalitat, més uns altres dos que determina cada ajuntament. En canvi, sí que liberalitza les rebaixes. El text aprovat per la Cambra catalana només preveu dos “temporades habituals” de descomptes a l’hivern i l’estiu, i diu que el consell assessor de Comerç de la Generalitat recomanarà, abans del 30 de setembre, les dates d’inici i acabament de les rebaixes de l’any que ve. No obstant, els comerciants tindran la potestat de decidir quan volen fer-les. En l’actualitat, és habitual que els establiments ofereixin descomptes i promocions en qualsevol període de l’any, encara que tant l’Eix Comercial com la Zona Alta també mantenen les rebaixes oficials a què els consumidors estan acostumats.

tracking