SEGRE

SEGURETAT PAERIA

Instal·len jardineres antiatemptats a la Zona Alta

Imatge de les jardineres que han estat instal·lades a l’accés a Ricard Viñes per Bisbe Ruano.

Imatge de les jardineres que han estat instal·lades a l’accés a Ricard Viñes per Bisbe Ruano.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Lleida ha decidit instal·lar també jardineres als carrers Bisbe Ruano, Doctor Fleming i a la plaça Ricard Viñes per protegir els accessos a aquesta àrea per a vianants de la Zona Alta per prevenir possibles atemptats terroristes, com el succeït el passat dia 17 a la Rambla de Barcelona a l’impedir l’accés de vehicles no autoritzats. L’alcalde accidental, Fèlix Larrosa, va explicar que han pres la decisió per protegir aquesta zona per a vianants, com ja es va fer a l’Eix Comercial després dels atemptats, i que fer-ho mitjançant la instal·lació de jardineres també ajuda en l’objectiu de “reverdir” la ciutat. Més endavant, no es descarta estudiar altres mesures, com ara les pilones, però per ara no està previst col·locar-les.

Pel que fa al funcionament de les restriccions de pas en els accessos a l’Eix Comercial pel mateix motiu, Larrosa va indicar que, tal com va publicar SEGRE, hi va haver una mica de confusió els primers dies amb els transportistes per la modificació de la càrrega i descàrrega, però que ja s’han anat assimilant els canvis. Ara, ja no poden accedir als carrers per a vianants i han de deixar les camionetes a les zones habilitades, per exemple, a Blondel, al carrer Sant Joan i a la plaça Paeria, i cobrir la resta del trajecte fins a cada botiga portant els paquets a mà o amb un carretó.

Respecte als serveis d’emergències, l’alcalde accidental va subratllar que han posat en marxa un protocol, diferent del que han de seguir els repartidors, amb diversos accessos que fan que “tot l’Eix sigui accessible per als vehicles d’emergències”. Ahir, una ambulància va haver de maniobrar durant uns minuts per accedir a la plaça Paeria perquè no seguia el recorregut adequat.

tracking