SEGRE

SOBIRANISME ONZE DE SETEMBRE

L'ANC ja omple 18 autocars a la capital per a la Diada i preveu contractar-ne 200 a la província

Partiran cap a Barcelona amb 10.000 persones des de diversos punts de les comarques de Lleida || També espera nombrosos desplaçaments amb cotxe particular de participants que aprofitaran el pont

219488_1.jpg

219488_1.jpgLLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El pròxim Onze de Setembre ja escalfa motors. L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) preveu contractar dos-cents autocars des de diferents punts de la província de Lleida que transportaran fins a Barcelona uns 10.000 lleidatans, per participar en la Diada del Sí: Referèndum és Democràcia, en la qual volen omplir el passeig de Gràcia i el carrer Aragó de Barcelona per crear un immens signe positiu, simbolitzant totes les oportunitats d’un nou estat en forma de república. En total, a Catalunya hi ha actualment uns 150.000 inscrits en la mobilització.

Rosa Burrell, portaveu de l’ANC a Lleida, va indicar que des de la capital del Segrià està previst que surtin 22 autocars, dels quals ahir ja n’havien omplert 18, amb unes mil cinc-centes persones. Va remarcar que en el conjunt de la demarcació esperen arribar a dos-cents autocars i va detallar que hi haurà des de capitals de comarca com Mollerusa, Tàrrega, Balaguer o Tremp, així com des de nombroses poblacions més. Així mateix, Burrell va apuntar que el fet que l’11 de setembre sigui un dilluns comportarà que moltes persones es desplacin a Barcelona amb cotxe particular, per aprofitar el pont festiu.

La portaveu de l’ANC va recalcar també que les incripciones solen augmentar exponencialment a mesura que s’atansa la Diada, de manera que es mostren confiats a omplir els autocars i els trams reservats per a Lleida. En concret, del 400 al 407 (vegeu el gràfic annex). Burrell va afegir, a més, que aquest any la venda de samarretes de la Diada està sent de rècord. D’altra banda, l’executiva de l’Associació de Municipis per la Independència es reunirà demà a Arenys de Munt, on l’any 2009 es va promoure la primera consulta popular sobre la independència de Catalunya.

Trams per a les comarques de Lleida

Les comarques de Lleida tenen reservats els trams des del 401 fins al 407, tots dos inclosos. Al gràfic adjunt, a la zona de color groc, a l’aspa esquerra de la creu. Són entre la Rambla de Catalunya, avinguda de Balmes i carrer Enric Granados. El Solsonès està en el tram 108. L’ocupació encara és baixa, però l’AN C confia que s’accelerarà a mesura que s’atansi la massiva mobilització.

150.000 inscrits a tot Catalunya

En el conjunt de Catalunya, ja hi ha unes 150.000 persones inscrites per participar en la Diada, segons l’Assemblea Nacional Catalana (AN C). L’any passat per aquestes dates n’hi havia cent mil.

Lot amb samarreta, motxilla i ventall

La samarreta, confeccionada a Catalunya, té un gran sí i és de color groc fluorescent, com a homenatge a les armilles dels voluntaris. El lot de la Diada del Sí inclou samarreta, m Font: assemblea.cat otxilla i ventall.

tracking