SEGRE

TRÀNSIT CONFLICTE LABORAL

Examinadors lleidatans de trànsit planten alumnes del Pirineu

Alerten que el col·lapse pot comportar un ERO per a uns 300 professors a Catalunya || Proposen com a solució que la Guàrdia Civil faci les proves

Alumnes i professors d'autoescola aquest dilluns al pàrquing del Camp d'Esports de Lleida.

Quatre dels sis examinadors de Lleida segueixen l'aturadaÒscar Mirón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diversos alumnes d’autoescoles del Pirineu es van quedar ahir sense poder examinar-se de les proves pràctiques després que els examinadors els plantessin a la Seu d’Urgell i malgrat que estaven citats. El president de les autoescoles de Lleida i de Catalunya, Raül Viladrich, va denunciar que, “malgrat no ser dia de vaga a Lleida, els examinadors han deixat tirats diversos alumnes a la Seu d’Urgell”. Pel que sembla, a pesar d’estar citats, els examinadors se’n van anar perquè havien finalitzat la seua jornada.

Desenes d’alumnes lleidatans han pogut examinar-se aquesta segona quinzena d’agost perquè, a diferència de la majoria de les províncies espanyoles, no han tancat tot el mes, sinó del 15 de juliol al 15 d’agost. Les aturades del juny i el juliol van anul·lar més de 600 proves a Ponent. Els examinadors iniciaran dilluns vinent noves jornades de vaga.

Una altra possibilitat que plantegen les autoescoles és que la Generalitat n’assumeixi la competència

D’altra banda, Viladrich va explicar ahir que el col·lapse no comportarà la pèrdua de llocs de treball a Lleida (es preveu un expedient de regulació d’ocupació d’unes 1.000 persones a Espanya, 300 a Catalunya). A Ponent hi ha 50 autoescoles (repartides en 88 centres) i un total de 162 professors, encara que una part són els propietaris dels centres.

D’altra banda, la Federació d’Autoescoles de Catalunya i la plataforma Les Autoescoles Diuen Prou, en una declaració conjunta amb Pimec ahir, van alertar del col·lapse del sector davant de la vaga dels examinadors i van plantejar que la Guàrdia Civil substitueixi els examinadors, que es troben en vaga des de fa mesos i han deixat milers d’aspirants sense poder obtenir el carnet de conduir. Jaume Vallas, portaveu de la plataforma, va assegurar que és el recurs “més ràpid”, ja que són funcionaris i tenen formació en seguretat viària.

En cas que no sigui possible, les autoescoles han suggerit un traspàs de les competències a cada comunitat. En el cas de Catalunya, seria la Generalitat a través del Servei Català de Trànsit. Una altra possibilitat és una privatització o externalització del servei, després que la DGT doni per impossible satisfer la reclamació dels examinadors o activar “amb caràcter urgent” el personal no qualificat de la reserva militar, encara que caldria formar-los.

tracking