SEGRE

ROBATORIS INVESTIGACIÓ

Comet cinc assalts amb ganivet a Balàfia

El detingut, un jove de 26 anys d’Aitona, va atracar una dona dijous i unes altres quatre divendres al matí en carrers pròxims per emportar-se bosses, mòbils i altres objectes

Vista del carrer Corts Catalanes, on es van produir dos robatoris.

Vista del carrer Corts Catalanes, on es van produir dos robatoris.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra han arrestat un jove per atracar a punta de ganivet cinc dones entre dijous i divendres a Balàfia. Els fets tenien lloc en ple carrer i l’agressor sempre elegia dones. Segons va informar ahir la policia catalana, es tracta d’un jove de 26 anys, de nacionalitat marroquina i veí d’Aitona.

El primer avís va arribar divendres, cap a les set del matí, quan es va alertar els Mossos d’Esquadra que havien intentat atracar una dona al carrer Corregidor Escofet amenaçant-la amb un ganivet. El robatori no va arribar a produir-se perquè la víctima va començar a cridar i va espantar el lladre, que va marxar del lloc. Tanmateix, poc després es va produir un altre assalt molt pròxim al lloc del primer. Un individu havia assaltat dos dones, també intimidant-les amb l’arma blanca, i els havia robat la bossa. D’allà va anar al carrer Corts Catalanes, on va espentejar una dona per robar-li el mòbil.

La ciutat de Lleida acumula 135 denúncies per robatoris amb violència en el primer semestre de l’any

Gràcies a la descripció que havien facilitat les víctimes, els Mossos d’Esquadra van poder localitzar l’individu a poca distància d’on s’havien comès els assalts, al carrer Penedès. A l’escorcollar-lo, els agents li van trobar el ganivet, dos mòbils i altres objectes que van ser reconeguts per les víctimes com a propis. Així mateix, els Mossos van poder imputar-li un altre robatori que havia tingut lloc dijous, quan va robar el mòbil a una dona que sortia d’un vehicle al carrer Corts Catalanes, també amenaçant-la amb l’arma blanca.

En total, el jove està imputat per quatre robatoris amb violència i intimidació i un cinquè en grau de temptativa. L’home va declarar a la comissaria dels Mossos d’Esquadra i està previst que passi a disposició durant el dia d’avui. En dos dels casos, el detingut va utilitzar el ganivet per trencar la nansa de la bossa de les víctimes i així poder emportar-se-la amb més facilitat. Tanmateix, cap de les víctimes va patir ferides, segons van informar fonts policials.

El mes de juliol passat, els Mossos van arrestar en un edifici del carrer Sant Ruf un suposat lladre multireincident després de robar presumptament una bicicleta amenaçant la víctima amb una xeringa. El sospitós, que compta amb més d’una vintena d’antecedents similars, també estava acusat de robar dos mòbils a punta de navalla.

Entre els mesos de gener i juny d’aquest any, a la ciutat de Lleida, s’han registrat 135 casos de robatoris amb violència i intimidació, un 1,5% més que en el mateix període de l’any passat.

tracking