SEGRE

TRÀNSIT PROTESTA

Els examinadors reprenen la vaga i a Lleida només treballen la meitat

Tres de sis, que ahir van fer 39 exàmens i es van suspendre 24 proves || Les autoescoles denuncien “impotència” davant les elevades pèrdues econòmiques

Un aspirant a treure’s el carnet de conduir, minuts abans d’examinar-se ahir a Lleida.

Un aspirant a treure’s el carnet de conduir, minuts abans d’examinar-se ahir a Lleida.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els examinadors de trànsit van reprendre ahir la vaga després dels quinze dies de treva d’agost, amb un seguiment del 80,59% a nivell nacional i convocada cada dilluns, dimarts i dimecres durant el mes de setembre per exigir a la Direcció General de Trànsit (DGT) una pujada salarial i millors condicions laborals, segons els convocants. A Lleida, ahir van seguir la vaga tres dels sis examinadors disponibles a la província, que van practicar 39 proves. Segons va explicar Maria José Soler, directora a Lleida de la DGT, es van suspendre 24 exàmens. “No s’han decretat serveis mínims, els examinadors que han anat a treballar ho han fet per decisió pròpia”, va explicar. Per la seua part, el lleidatà Raül Viladrich, president de la Federació Catalana d’Autoescoles, es va referir a la “impotència” que genera aquesta vaga entre els professionals de les autoescoles, que han d’assumir elevades pèrdues econòmiques. “El conflicte està bloquejat i sembla que va per llarg”, va afirmar. Segons Viladrich, al no tractar-se d’un servei essencial per a la comunitat, no hi ha alternativa per als aspirants a treure’s el carnet. “Durant els quinze dies de treva es van poder examinar els 300 afectats que estaven en llista d’espera, però ara amb la nova convocatòria de vaga tornarà a pujar aquesta borsa de gent que no pot examinar-se”, va assegurar.

Segons Viladrich, el seguiment de la vaga al conjunt de Catalunya va ser desigual. A Barcelona, per exemple, de 54 examinadors dispobibles, només en van treballar 8.

La vaga té un seguiment del 80,59% a nivell nacional i no es preveu un acord a curt termini

L’associació d’examinadors va deixar “en mans de la DGT convocar el comitè de vaga i negociar alguna sortida”, mentre que va advertir que “si Trànsit no reacciona, el conflicte continuarà”.

A banda d’un augment de plantilla, el col·lectiu d’examinadors exigeix a la DGT una pujada del complement salarial específic d’acord amb les característiques del lloc: elevada complexitat tècnica, perillositat, penositat i gran responsabilitat dins de la seguretat viària. “Aquest conflicte era perfectament evitable si Trànsit hagués complert amb el col·lectiu examinador tal com va prometre fer-ho el 2015”, quan el ministeri d’Interior va prometre elevar el complement específic a aquest col·lectiu.

tracking