SEGRE

BARRIS COMERÇ

Pla per dotar la Mariola de més botigues, com demanen els veïns

Tancant baixos als blocs Joan Carles o reobrint locals ara inactius

Les botigues instal·lades en uns baixos dels blocs Joan Carles.

Les botigues instal·lades en uns baixos dels blocs Joan Carles.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Mariola creu que el barri necessita més botigues per guanyar vida i donar ocupació a més veïns. Per a això, l’entitat veïnal ha proposat a la Paeria “que es quedi amb locals comercials que ara estan tancats, els reformi i els ofereixi després als veïns amb un lloguer econòmic” o bé que tanqui més baixos dels blocs Joan Carles i els converteixi en botigues, segons va indicar el seu president, Víctor Ruiz.

“Hi ha molts locals buits. No volem un barri mort”, va incidir.

La Paeria analitza l’opció més viable per implantar més oferta comercial de productes bàsics

El 2011, l’ajuntament va habilitar i va adjudicar tres locals comercials al bloc 18 del passatge Illes Balears, al costat de la plaça Barcelona, que encara funciona. Aquests blocs estan construïts sobre columnes, de manera que és possible tancar els baixos per adequar establiments comercials, sempre que la comunitat de propietaris doni el vistiplau.

L’ajuntament ha recollit el guant i està analitzant quina de les dos opcions és més viable per proporcionar més metres comercials al barri. El tinent d’alcalde responsable d’Urbanisme, Fèlix Larrosa, va admetre ahir que la Mariola necessita més oferta comercial de productes bàsics i va remarcar que actualment estudien “com implantar-la”. Una alternativa és “concertar actuacions” amb propietaris de locals comercials ara tancats per posar-los una altra vegada en funcionament i una altra, arribar a acords amb comunitats de propietaris per tancar els baixos i convertir-los en botigues. A més, aquesta última proposta proporcionaria, ingressos a les comunitats de veïns.

D’altra banda, la Paeria descarta rehabilitar el denominat “quiosc blau” situat al carrer Júpiter, al costat dels blocs Ramiro Ledesma, a causa del seu mal estat i per qüestions jurídiques i econòmiques. El tinent d’alcalde va indicar que serà enderrocat i al seu lloc adequaran una petita zona enjardinada.

L’associació de veïns de la Mariola havia proposat al consistori salvar el quiosc (va tancar fa anys), reformar-lo i adjudicar-ne la gestió a algun resident del barri a l’atur.

tracking