SEGRE

UNIVERSITAT GESTIÓ ACADÈMICA

Confusió i queixes d'alumnes de la UdL per un canvi a la matrícula

Ara s’han d’inscriure per força a les assignatures pendents de cursos anteriors || La universitat afirma que ho revisarà per evitar que hi hagi perjudicats

Cues ahir al migdia a la secretaria de la facultat de Dret.

Cues ahir al migdia a la secretaria de la facultat de Dret.E. H.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un canvi en la normativa de matriculació general de la Universitat de Lleida (UdL) aprovat a l’abril, però del qual la majoria d’estudiants no sabia res, ha complicat la inscripció aquests dies als alumnes que passen de curs amb assignatures pendents. La nova regulació obliga a matricular-se de totes les matèries de cursos anteriors abans de poder inscriure’s en les del nou, quan fins ara els estudiants disposaven de més flexibilitat per deixar alguna de les assignatures pendents per més endavant. “Ens en vam adonar perquè quan vam anar a fer la matrícula el sistema no ens deixava. En el meu cas té una repercussió econòmica, perquè les assignatures repetides són més cares i haver de fer-les totes encareix molt la matrícula”, va explicar una estudiant de Dret, que va criticar la falta d’informació i va alertar que determinades assignatures estaran molt massificades. En altres casos, hi ha problemes de solapament d’horaris entre assignatures de diferents cursos. “Volia matricular-me de totes les assignatures de tercer i de dos de les tres que tenia de segon, però no em deixa. No entenc que no ens deixin fer les assignatures que vulguem, cadascú sap el que pot assumir i hi ha gent que fa la carrera a temps parcial”, va opinar un alumne de Psicologia.

La vicerectora d’Estudiantat de la Universitat de Lleida, Neus Vila, va assenyalar que la normativa es va modificar per “garantir la igualtat entre estudiants” ja que hi havia normes diferents segons la facultat. Va recordar que existeix una altra regulació per facilitar flexibilitat als estudiants en les avaluacions i va assegurar que revisaran els problemes que hi hagi en la regulació per garantir que cap estudiant en surti perjudicat.

Filosofia guanya pes a la selectivitat L’examen d’Història de la Filosofia guanyarà pes a la puntuació de la selectivitat a Catalunya a partir de l’any vinent, va acordar ahir el Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC). La matèria passarà a formar part de la fase específica de les Proves d’Accés a la Universitat 2018, que és obligatòria per a l’accés a un bon nombre de graus de les branques d’Arts i Humanitats i de Ciències Socials i Jurídiques. Aquesta decisió s’emmarca en la decisió d’avançar cap a un model d’examen més centrat a avaluar competències que coneixements.

tracking