SEGRE

EMERGÈNCIES URBANISME

El solar incendiat al Barri Antic acumula cinc multes per abandó

Imposen sancions a l’amo per 6.300 euros

Vista del solar on es va originar l’incendi al Barri Antic.

Vista del solar on es va originar l’incendi al Barri Antic.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El solar que es va incendiar dimecres al Barri Antic acumulava fins a cinc denúncies per part de la Paeria per falta de manteniment. Segons va informar ahir l’ajuntament, la propietat del solar és privada, per la qual cosa el responsable s’ha de fer càrrec de mantenir-lo en les condicions necessàries de salubritat.

No obstant, el propietari té cinc requeriments oberts per disciplina urbanística que es tradueixen en cinc multes d’un total de 6.300 euros. La primera sanció va ser de 200 euros, però la quantitat ha anat augmentat per incompliment, segons va explicar la Paeria.

El propietari del solar acumula cinc denúncies de la Paeria per falta de manteniment

A l’incendi d’aquest dimecres, quatre persones van resultar ferides per intoxicació de fum al declarar-se el foc en un solar situat a les confluències dels carrers Timbalers i Alsamora. El foc es va propagar davant d’una gran quantitat d’escombraries i es va estendre al poliuretà dels edificis contigus, cosa que va obligar a desallotjar deu veïns. En aquest sentit, la Paeria va recordar ahir les campanyes de sensibilització i control per mantenir nets els solars buits de la ciutat.

L’ordenança municipal estableix que els solars han de mantenir-se nets i que el manteniment ha de fer-se cada sis mesos, abans de l’estiu i els mesos d’hivern. L’incompliment d’aquestes ordenances poden portar expedients sancionadors.

Des de la plataforma Pla de l’Aigua i l’Associació de Veïns de Jaume I van tornar a mostrar malestar per la falta de manteniment de nombrosos solars al Barri Antic en els quals s’acumulen escombraries. Per tal d’evitar situacions com l’incendi que va tenir lloc dimecres, reclamen que la Paeria actuï d’ofici per reclamar responsabilitats als propietaris.

tracking