SEGRE

TRÀNSIT SEGURETAT VIÀRIA

Els radars, més senyalitzats abans d'abaixar la velocitat a què multen

La Paeria preveu que aquest mes podran començar a sancionar a partir de 60 km/h, quan ara és a 65 || Ros remarca que l’únic objectiu és disminuir els accidents

Imatge de la nova senyalització horitzontal del radar instal·lat a l’avinguda Madrid.

Imatge de la nova senyalització horitzontal del radar instal·lat a l’avinguda Madrid.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria està reforçant la senyalització de les nou cabines de radars fixos instal·lades a la ciutat, abans de començar a aplicar la reducció de 5 quilòmetres per hora, de 65 a 60, de la velocitat a partir de la qual multen, com va avançar ahir SEGRE. L’alcalde, Àngel Ros, va manifestar ahir que té sobre la taula l’informe de l’intendent de la Guàrdia Urbana que proposa que les multes de radars passin a imposar-se a tots els vehicles que circulen a 60 o més quilòmetres per hora, i va estimar que aquesta mesura podria aplicar-se aquest mateix mes de setembre.

En aquest sentit, va indicar que abans que res els responsables de l’àrea econòmica i la mateixa Guàrdia Urbana han de comunicar la proposta a la concessionària dels radars, l’UTE Sice-Arnó. Va afegir que “el més lògic” és que aquesta mesura entri en vigor durant aquest mes.

Mentrestant, la Paeria ha instal·lat senyalització horitzontal (pintada a la calçada) dels radars, que fins a aquest moment comptaven únicament amb senyalització vertical. Fonts municipals van informar que aquesta actuació forma part de la campanya anual de repintat de la senyalització horitzontal de la via pública.

D’altra banda, Ros va insistir que, tant quan es van posar en servei els radars com ara amb la reducció de la velocitat a partir de la qual s’imposaran sancions, “l’únic que busquem és disminuir el nombre d’accidents”. “És l’únic que es busca”, va insistir. En aquesta línia, va remarcar que l’informe redactat pel cap de la Guàrdia Urbana, a banda de la recomanació relativa a la velocitat, també preveu efectuar campanyes d’educació viària destinades específicament a la gent gran, que és el col·lectiu més vulnerable a la via pública. L’alcalde va afegir que la tercera proposta de l’informe, la d’intensificar l’ús del radar mòbil instal·lat en un vehicle, està destinada a controlar llocs on hi ha més risc d’accidents, com l’entorn de col·legis.

Amb la reducció a 60 quilòmetres per hora de la velocitat que multen, els radars de la Paeria s’aproximen al marge de tolerància que la Direcció General de Trànsit aplica en els seus en vies limitades a 50 per hora, ja que sancionen a partir dels 58 km/hora.

tracking