SEGRE

TRIBUNALS BUROCRÀCIA

Suspenen un judici al Canyeret per un acomiadament a l'estar assenyalat per al 2071

Les parts estaven citades al jutjat social 2 des del març passat i, a causa de l’error, hauran d’esperar quatre mesos més || El contenciós administratiu acumula un retard de més d’un any

Imatge d’arxiu dels jutjats del Canyeret.

Imatge d’arxiu dels jutjats del Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jutjat social número 2 de Lleida va suspendre dimecres passat un judici per un suposat acomiadament improcedent perquè estava assenyalat per a l’any 2071. Concretament, estava fixat per al 6 de setembre del 2071. L’error tipogràfic ha fet que les parts, que ja havien esperat quatre mesos per celebrar la vista, hagin d’esperar ara quatre mesos més per tenir una nova data de judici.

La denunciant va explicar a SEGRE que es va personar als jutjats del Canyeret amb l’advocada. Cansades d’esperar el seu torn, van preguntar als funcionaris si tardarien molt a cridar-les.

Els jutjats de Lleida acumulaven a finals de l’any passat 5.322 assumptes pendents de resoldre

La seua sorpresa va ser majúscula quan els van dir que el judici no figurava a la llista d’assenyalaments del dia. Al comprovar-ho, es van adonar de l’error.

Estava fixat per d’aquí a 54 anys. L’error farà que hagi de fixar-se una nova data de judici, amb la corresponent espera, d’una mitjana de quatre mesos aproximadament al jutjat social.

Els jutjats de Lleida acumulaven a finals de l’any passat 5.322 assumptes en tràmit, uns 300 menys que a començaments del 2016, quan eren 5.676, segons l’estadística del Poder Judicial. En total, l’any passat el partit judicial de Lleida va ingressar 21.993 nous assumptes. Segons van assenyalar fonts del Col·legi de l’Advocacia de Lleida, que transcorrin entre quatre i sis mesos de demora per celebrar un judici es considera un fet “habitual”.

Al Canyeret, el jutjat que acumula més retard actualment és el contenciós administratiu, que assenyala judicis per d’aquí a més d’un any.

El segueix el de Família, amb retards també importants, i els partits judicials de Balaguer i Cervera, que estan fixant així mateix judicis per d’aquí a un any. A Balaguer, el maig passat es va jutjar una reclamació que va entrar en primera instància el 2010.

Judici per una estafa en la compra d’un pis de fa catorze anys L’Audiència de Lleida va acollir ahir un judici per una estafa que es va produir fa ara gairebé catorze anys. Un retard que les defenses dels tres acusats volen utilitzar perquè els clients quedin exempts de responsabilitat al·legant que els fets ja estan prescrits. Segons la Fiscalia i l’acusació particular, la víctima va abonar més de 13.500 euros com a paga i senyal per a la compra d’un pis a la Bordeta que ja havien venut a una altra persona el dia anterior. Les dos acusacions sol·liciten una pena de presó de quatre anys per a cadascun dels acusats per un delicte d’estafa o d’apropiació indeguda. Tanmateix, les defenses consideren que ha prescrit. Durant aquests catorze anys, el judici s’ha assenyalat dos vegades més, però es va haver de suspendre al no localitzar-se un dels acusats.

tracking