SEGRE

URBANISME ART

Demolició de l'edifici de l'Eix amb el gran mural d'Ureña

La firma titular d’aquesta casa del Carme ha iniciat l’enderrocament || Els comerciants lamenten que no s’hagi conservat

Imatge presa ahir del mural, que reduiran a runa.

Imatge presa ahir del mural, que reduiran a runa.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El gran mural del pintor Joaquim Ureña en una façana del carrer del Carme està a punt de convertir-se en història. I és que els operaris ja han iniciat les tasques de demolició de la casa del número 71 d’aquest carrer de l’Eix Comercial que l’artista lleidatà va pintar fa quinze anys, el 2002. L’edifici és propietat d’una empresa, vinculada a una entitat bancària, que va sol·licitar enderrocar-lo juntament amb el número 73 a causa del seu mal estat, a la qual cosa la Paeria va donar llum verda a finals d’any.

L’obra representa tres balcons plens de veïns que surten al carrer i Ureña va utilitzar com a models alguns familiars. Quan la Paeria va aprovar la demolició de l’edifici, el pintor va manifestar a aquest diari que resulta impossible conservar el mural perquè està fet aplicant pintura acrílica directament sobre el mur i es va mostrar resignat davant de la pèrdua.

El president dels comerciants del carrer del Carme i vicepresident de la federació de l’Eix, Jordi Carulla, va afirmar ahir que “ens sap greu” la demolició d’aquesta obra d’art i va considerar que en el seu dia s’hauria d’haver actuat per conservar tant l’edifici com el mural. En aquest sentit, va manifestar que aquesta zona de l’Eix Comercial està “maltractada”.

Carulla va assenyalar que els carrers Cardenal Remolins i el Carme constitueixen una de les entrades a la ciutat, però estan totalment “descuidades” per la Paeria, quan compten amb elements com les antigues termes romanes (ubicades en un solar de Remolins) que podrien reforçar l’atractiu turístic. “L’ajuntament no hi té cap tipus d’interès”, va lamentar.

tracking