SEGRE

EQUIPAMENTS BALANÇ

El Museu de la Ciència tancarà la temporada d'estiu amb 1.829 visitants

Reforestació del turó cap a la Mariola

L’alcalde va visitar ahir el Museu del Clima i de la Ciència amb el coordinador i Larrosa.

L’alcalde va visitar ahir el Museu del Clima i de la Ciència amb el coordinador i Larrosa.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera fase del Museu del Clima i de la Ciència, ubicat a Gardeny i que va obrir al juny, tancarà l’estiu amb 1.829 visitants. Així ho va afirmar ahir l’alcalde, Àngel Ros, que va destacar que excepte les 300 persones que van assistir a la inauguració, “la majoria han fet activitats i han après ciència”. Va detallar que s’han registrat 729 participants en tallers i que “el percentatge de nens és del 35,4%, la qual cosa dóna una idea de com el museu pot ajudar a orientar la vocació cap al terreny científic”. Així mateix, va dir que el dissabte dia 16 l’equipament acollirà la festa d’inici de curs, sota la coordinació del Club Banyetes, a la qual preveu l’assistència d’unes vuit-centes persones. “Aquest primer estiu s’han complert les expectatives”, va remarcar Ros, i va anunciar també que el dia 15 es presentarà al museu el llibre Més de quaranta senyals. Noves reflexions sobre el medi ambient de Joandomènech Ros, director de l’Institut d’Estudis Científics. El coordinador de l’equipament, Joan Muntané, va indicar que continuaran programant tallers a la tardor

Per la seua banda, el tinent d’alcalde Fèlix Larrosa va explicar que pròximament abordaran dos projectes urbanístics i científics. El més immediat serà la reforestació del parc que envolta l’equipament cap a Cadenal Cisneros i la prolongació d’Onze de Setembre per potenciar la “connexió amb la ciutat”.

La Paeria preveu aprofitar espais del museu construïts i en desús per generar més activitat

Larrosa va apuntar que es portarà a terme a la tardor en una acció “molt participativa amb voluntaris i veïns del barri de la Mariola”. Així mateix, volen aprofitar altres espais del museu construïts i ara en desús, com una gran sala situada al soterrani, amb l’objectiu de generar més activitat, poder acollir més persones i oferir-ho a empreses.

tracking