SEGRE

ENTITATS EQUIPAMENTS

Els sindicats es planten pel deteriorament de la seu

No pagaran despeses dels subministraments || Preveuen protestes a l’octubre si el ministeri d’Ocupació no els dóna solucions

Vista de l’edifici dels sindicats, a l’avinguda Catalunya.

Vista de l’edifici dels sindicats, a l’avinguda Catalunya.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els sindicats tenen previst dissoldre a l’octubre la comunitat d’usuaris de l’edifici AISS i deixar de pagar els subministraments i el manteniment, que ascendeixen a 120.000 euros anuals, com a mesura de protesta davant de la inacció del ministeri d’Ocupació davant del greu deteriorament de l’immoble. “Van dir que pagarien la part que va deixar d’abonar CCOO quan van marxar a un altre local, però no ho han fet. Si ells no fan el que han de fer, no té sentit que seguim pagant. I si ens tallen la llum o l’aigua, que la tallin, perquè ja no hi podem fer res més”, va denunciar el secretari general de la UGT a Lleida, José Luis Aguilà.

El sindicat està pendent de la resposta del ministeri a la petició que li van fer perquè puguin ocupar les antigues instal·lacions de l’INSS a Prat de la Riba, que es van quedar buides arran del trasllat d’aquesta administració a un nou edifici a Cappont, però no han rebut cap resposta, tot i que esperen rebre’n alguna aquest mes. També està pendent que els entreguin l’informe tècnic que el ministeri va encarregar sobre l’estat de l’edifici. “Sabem que està acabat, però no ens el volen entregar perquè posarà de manifest les greus carències de l’edifici”, va criticar Aguilà. Els sindicats no descarten altres mesures de protesta, com ara sortir al carrer amb les taules, si el Govern no pren mesures. “La situació és insostenible. Donarem aquest mes de marge, però, si no diuen res, alguna cosa haurem de fer”, va afegir el dirigent de la UGT. Tant aquest sindicat, que és el principal usuari d’aquest edifici, com la CGT, que també n’ocupa una planta, han denunciat en reiterades ocasions el greu deteriorament d’aquest immoble, amb problemes a les instal·lacions, aïllaments amb amiant, filtracions d’aigua, sortides d’emergència i ascensors obsolets, entre altres problemes.

“El ministeri va prometre assumir la part que CCOO va deixar de pagar, però no ho ha fet”, afirma UGT

Per la seua banda, Comissions Obreres ja va decidir abandonar-lo i va llogar pel seu compte l’antiga seu dels Aparelladors, però els altres sindicats reclamen que el ministeri els reallotgi, com és la seua obligació.

tracking