SEGRE

INCIVISME ORDENANCES

Multen tres mares per deixar jugar els seus fills en un parc en obres

La Urbana va sorprendre els nens, de cinc i sis anys, en un recinte infantil de la plaça Escorxador || Es tracta d’una infracció lleu sancionada de 30 a 600 euros

Vista de les dependències de la Guàrdia Urbana.

Vista de les dependències de la Guàrdia Urbana.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Guàrdia Urbana ha multat tres mares per haver permès que els seus fills menors d’edat juguessin en un parc infantil que està en obres a l’Escorxador. Segons van informar ahir fonts policials, els fets van tenir lloc diumenge a la tarda, a un quart de nou, quan una patrulla es va dirigir a la plaça Escorxador al rebre un avís que hi havia nens jugant al parc infantil que està delimitat amb tanques de seguretat per tasques de millora. La persona que els va alertar va assenyalar que els nens corrien el risc de fer-se mal.

Quan van arribar al lloc, els agents van poder comprovar que en aquest parc hi havia tres nens de cinc i sis anys que, al veure’ls, van sortir corrents cap a les mares, que estaven assegudes en un dels bancs de la plaça. Després d’interrogar les dones, els agents les van denunciar per no fer un bon ús dels equipaments públics, ja que els nens van entrar en una zona de pas prohibida a l’estar en obres. Segons l’ordenança municipal, aquesta conducta està considerada una infracció lleu que pot ser sancionada amb una multa d’entre 30 i 600 euros.

Un pare va ser multat a l’agost per no evitar que els fills juguessin en una zona prohibida a Pardinyes

A finals del mes d’agost, la Guàrdia Urbana va denunciar un veí de Lleida de 37 anys per no evitar que els seus fills juguessin a pilota en un lloc prohibit. Concretament, aquest pare va ser sancionat per una falta de respecte per insolidaritat amb les altres persones. Els fets van succeir al pati interior dels Blocs Catalunya, al carrer Comtes d’Urgell, a Pardinyes. Una patrulla va anar al lloc al rebre un avís d’un ciutadà que alertava que hi havia un grup de nens jugant a pilota, amb la qual donaven cops a portes i finestres de l’immoble. El veí havia cridat l’atenció als menors, però no li van fer cas. La Guàrdia Urbana va recordar al pare que estava prohibit jugar a pilota al pati, com indicava un cartell, i el van sancionar per haver incomplert l’ordenança, que tipifica aquesta conducta com a greu, amb una multa que pot anar dels 600,01 als 1.500 euros.

Multa de 200 € per deixar els fills creuar un pas de vianants en roig Un veí de Lleida va ser multat a l’abril per deixar que els seus tres fills de 7, 6 i 4 anys creuessin un pas zebra en roig. Una acció per la qual el van sancionar amb 200 euros. Els fets van tenir lloc a la rambla d’Aragó, a l’altura del col·legi Santa Anna. El pare assenyalava que els nens van creuar quan el semàfor estava en verd i que van córrer abans que es posés roig. La Urbana, però, va afirmar que aquest tipus de multes són residuals i que només s’imposen en cas que el vianant falti al respecte a l’agent, cosa que diuen que va fer aquest pare. Com ja va publicar aquest diari, la Policia Local va imposar l’any passat 28 multes de 80 a 200 euros a vianants per creuar indegudament la calçada a peu, que suposa una mitjana de dos sancions al mes. Hi va haver 66 multes més a no-conductors.

tracking