SEGRE

CONSTRUCCIÓ HABITATGE

Promotors i inversors comencen a adquirir solars a bancs aprofitant el baix preu

Només en zones atractives que reuneixin condicions per edificar-hi pisos amb sortida al mercat i per imports d’uns 150 €/m² || També s’inicien algunes promocions, tot i que de forma encara tímida

Les grues comencen a reaparèixer en el paisatge urbà - La incipient millora del sector de la construcció permet començar a entreveure de nou algunes de les grans grues d’obra grogues que feia anys que estaven gairebé del tot desaparegudes. A ...

Les grues comencen a reaparèixer en el paisatge urbà - La incipient millora del sector de la construcció permet començar a entreveure de nou algunes de les grans grues d’obra grogues que feia anys que estaven gairebé del tot desaparegudes. A ...ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El mercat immobiliari de Lleida ciutat va donant signes de millora des de fa un cert temps i ara comencen a reactivar-se tímidament també les transaccions de sòl, que feia una dècada que estaven parades. Fonts del sector van confirmar que alguns promotors i inversors estan tornant a comprar sòl, principalment a bancs, encara que a uns preus molt baixos, entorn dels 150 euros per metre quadrat, i només en solars ben ubicats i que resultin atractius per al mercat, en el qual ara està pràcticament sense cobrir la demanda de pisos de quatre habitacions. “Estan començant a comprar a preus irrisoris, però de moment no executen les obres perquè encara no ho veuen clar, mentre que a l’àrea metropolitana de Barcelona les promocions es venen amb només posar el cartell”, va plantejar el president del col·legi d’API de Lleida, Josep Maria Esteve.

A més dels promotors, també hi ha inversors amb capacitat econòmica suficient que estan fent algunes operacions de compra de sòl amb la idea d’aguantar-lo un temps i intentar buscar una mica de rendibilitat a mitjà termini en aquest mercat, encara que la situació està a anys llum de l’especulació de fa més de deu anys, van assenyalar altres fonts del sector.

Hi ha persones que tornen al sector per diversificar les inversions i obtenir rendibilitat a mitjà termini

El baix preu de les transaccions fa que la repercussió posterior en el preu de l’habitatge sigui petita i permet que el preu final sigui assequible per a un ampli ventall de compradors. Segons les últimes dades de l’estadística oficial de Foment, relatives al primer trimestre de l’any, el preu mitjà del sòl a Lleida ciutat era de 206,5 euros per metre quadrat, quan el 2005 es va arribar a un màxim històric de 1.203,7 €/m².

Pel que fa a la construcció, també comencen a veure’s algunes obres en marxa o a punt d’iniciar-se, encara que la situació igualment és molt lluny dels anys bons. I és que hi ha promotors de fora que mantenien sòl a Lleida que veuen arribat el moment de començar a construir. És el cas d’una nova promoció al final de Prat de la Riba, a Pardinyes, on l’empresa aragonesa Cosehisa impulsa la construcció de vint-i-dos habitatges. També Metrovacesa en té prevista una altra a la zona de Copa d’Or i el Banc Santander ha iniciat un altre edifici que completarà la promoció que ha fet en diverses fases a Camí de Picos.

La millora de la situació econòmica repercuteix positivament en les perspectives de persones que tenen estabilitat laboral i es plantegen deixar el lloguer per la compra.

El preu de l’habitatge de segona mà creix un 5 per cent El preu mitjà de l’habitatge de segona mà a Espanya es va situar a l’agost en els 1.708 euros el metre quadrat, xifra que suposa un increment interanual del 4,9 per cent, el més gran registrat en deu anys, segons dades del portal immobiliari Fotocasa. A més, l’alça de l’agost és l’onzena consecutiva que registra aquest indicador. A Catalunya, els preus van pujar un 11,2%, impulsats per la fortalesa de Barcelona. A pesar de l’important augment del mes d’agost, el preu de l’habitatge de segona mà a Espanya acumula una caiguda del 42,2% des del seu màxim històric, l’abril del 2007.

tracking