SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Tres anys de presó i inhabilitació per a un advocat per apropiació indeguda

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat penal número 2 ha condemnat l’advocat lleidatà Pere Rubinat a tres anys de presó i inhabilitació per a l’exercici de la seua professió per un delicte continuat d’apropiació indeguda. A més, haurà de pagar en concepte de responsabilitat civil una indemnització de 19.859 euros a la víctima, una clienta.

La jutge considera provat que el lletrat, de 59 anys, es va quedar amb part de la indemnització que havia de rebre la representada, que va guanyar un judici el 2010 contra dos empreses a les quals reclamava 44.260 euros. No obstant, la demandant només va arribar a rebre un primer pagament de 18.772 euros. La resta de la indemnització, que s’havia de fer efectiva en uns altres tres pagaments fraccionats, no li va arribar. La denunciant va contactar el 2015 amb un procurador que li va confirmar que els pagaments s’havien fet des del jutjat.

La magistrada ha considerat provat que els diners restants els va cobrar l’advocat, tot i que ell ho va negar. La sentència emesa el passat 3 d’agost també inhabilita l’advocat per a l’exercici de la professió durant el temps de la condemna i l’obliga a indemnitzar la víctima amb 19.859 euros, corresponents a la quantitat que el jutjat considera demostrat que l’acusat es va apropiar. La pena imposada és la que sol·licitava la Fiscalia i el condemnat pot presentar recurs a l’Audiència Provincial, de manera que la sentència no és ferma. La defensa, al seu torn, va demanar la lliure absolució i la prescripció del delicte, un extrem al qual es va oposar la Fiscalia.

tracking