SEGRE

TECNOLOGIA PARC CIENTÍFIC

Ajuda d’1,8 milions de la UE per a inversions en el parc de Gardeny

Permetrà acabar de rehabilitar l’edifici que havia d’ocupar Agricultura || Promourà projectes per impulsar la tecnificació del sector agroalimentari

Albert Sorribas, Àngel Ros i Rafael Peris van presentar el projecte Inno4agro, subvencionat per la UE.

Albert Sorribas, Àngel Ros i Rafael Peris van presentar el projecte Inno4agro, subvencionat per la UE.HERMÍNIA SIRVENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria i la Universitat de Lleida han obtingut de forma conjunta una subvenció d’1,8 milions d’euros dels fons Feder de la Unió Europea, que finançaran el 50% del projecte Inno4agro (3.675.000 euros en total), centrat a impulsar la innovació tecnològica al sector agroalimentari de Lleida. Entre les accions que podran portar-se a terme, es troba completar la rehabilitació de l’antic edifici de Capitania d’Artilleria, les obres del qual van quedar parades el 2011, quan Agricultura va decidir frenar el trasllat de la seu de la conselleria a Lleida. És l’únic que queda per rehabilitar de la zona de Gardeny on es troba el parc científic, i la idea, va recordar l’alcalde, Àngel Ros, és que les obres interiors siguin després a càrrec de les empreses que s’hi instal·laran. Ja hi ha preacords amb l’associació d’empreses tecnològiques de Lleida per instal·lar-s’hi des de fa dos anys.

Una altra de les accions previstes, en aquest cas capitanejada per la Universitat de Lleida, serà completar la posada en marxa de la planta de tecnologia dels aliments que hi ha a Gardeny, la qual cosa permetrà acabar d’equipar-la i contractar un tècnic que s’encarregui de la gestió, va explicar el vicerector de Política Científica de la UdL, Albert Sorribas. També es potenciarà el laboratori d’investigació en energia solar, que actualment es troba a l’edifici Crea de Cappont.

“Es reconeix el lideratge de Lleida en la innovació al món agroalimentari”, va destacar l’alcalde. El projecte, que es desenvoluparà al parc científic i comptarà amb la col·laboració d’Eurecat, durarà des del novembre d’aquest any fins al desembre del 2020. Inclou la promoció de la tecnificació industrial, mitjançant projectes d’R+D; la millora de l’ús de la tecnologia en les pimes del sector agroalimentari, i la promoció del “turisme agrointel·ligent”. Des de la Universitat de Lleida, es liderarà també el desenvolupament d’una gran plataforma virtual anomenada Agritech Big Data, que permetrà que Lleida sigui “líder en l’aprofitament de dades del sector agroalimentari, per exemple per millorar la producció”, va afirmar Sorribas. També s’organitzaran diferents esdeveniments científics per fer de Lleida un referent en aquests camps.

tracking