SEGRE

DROGUES OPERACIÓ POLICIAL

Detingut a Lleida per una xarxa internacional de tràfic d'heroïna

L’organització, establerta a Gran Canària, introduïa la droga a través de mules des d’Holanda || Utilitzaven locutoris i venda de loteria per blanquejar els diners

Les glans amb heroïna que havien ingerit els correus humans, intervingudes en l’operatiu policial.

Les glans amb heroïna que havien ingerit els correus humans, intervingudes en l’operatiu policial.GUARDIA CIVIL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Guàrdia Civil ha desarticulat una organització internacional que introduïa heroïna a les Canàries mitjançant correus humans que la portaven al seu organisme en vols director procedents d’Holanda, operació en la qual s’ha arrestat dotze persones, una a Lleida. Als acusats, vuit dels quals són de nacionalitat espanyola i quatre, holandesos, els van intervenir gairebé 5 quilos de droga valorada en 258.000 euros, 35.725 euros en efectiu, 1.800 paquets de tabac i vuit telèfons mòbils.

L’operació Altagracia es va saldar, a més, amb el bloqueig de quatre comptes bancaris i la intervenció d’una màquina per detectar diner fals i tres rellotges de marca, segons va informar ahir la Guàrdia Civil. Als detinguts, així mateix, se’ls van clausurar dos locals i un negoci que eren utilitzats com a tapadores per blanquejar els beneficis del narcotràfic.

La investigació es va iniciar al rebre diverses informacions a finals de març de l’existència d’una xarxa establerta a Bèlgica que estaria enviant correus humans de droga (més coneguts com a mules) cap a les illes Canàries a través de vols directes des d’Holanda. La Guàrdia Civil va establir aleshores controls a l’aeroport per arrestar-los i va interceptar tres persones d’un vol des d’Holanda, als quals van detectar, després de reconeixements radiològics, gran quantitat de glans que contenien heroïna a l’interior de l’organisme. Cadascun d’ells havia ingerit fins a un quilo d’heroïna de gran puresa.

Segons la Guàrdia Civil, els guanys obtinguts per la venda de droga els blanquejaven mitjançant la inversió en diferents tipus de negocis, com locutoris o administracions de loteria, a banda d’utilitzar testaferros (gairebé sempre familiars) per adquirir béns.

D’aquesta manera, sota la coordinació del Jutjat d’Instrucció 2 de Telde, entre els mesos d’agost i setembre, els agents van desarticular l’organització criminal establerta a Gran Canària amb la detenció d’una persona a Lleida, on també es va escorcollar un locutori que podria servir a la xarxa de tapadora. Per aquest operatiu també s’ha emès una ordre internacional de recerca i captura contra dos sospitosos més.

tracking