SEGRE

SUCCESSOS FAUNA

Dos protectores denuncien nous abandons de gossos

Els han trobat a les portes dels centres

Cadell abandonat a Amics dels Animals del Segrià.

Cadell abandonat a Amics dels Animals del Segrià.AMICS DELS ANIMALS DEL SEGRIÀ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La protectora Amics dels Animals del Segrià i Amics Peluts Baix Cinca han denunciat aquesta setmana dos nous cas d’abandons de gossos. En el cas d’Amics del Segrià, un voluntari de l’entitat va trobar aquest dijous a la tarda un gos lligat a un dels arbres que hi ha al camí que porta a la protectora.

“Estava lligat al sol, amb un collar tan curt que no podia ni girar-se. Sol, deshidratat i amb el coll irritat a causa del collar metàl·lic que l’ofegava”, va explicar la protectora a través del compte de Facebook. Es tracta d’un cadell de quatre o cinc mesos, que tenia moltes puces i que el van portar al veterinari, que ha detectat que el gos té parvovirosi, que és la principal malaltia viral canina. En aquest sentit, des d’Amics dels Animals del Segrià, denuncien que “la llei de protecció animal és ridícula i no s’ajusta a les necessitats ni la realitat d’aquest país. L’administració pública és la primera que s’ho pren a la lleugera”.

Per la seua banda, Amics Peluts Baix Cinca va descobrir divendres al matí la presència de tres cadells nounats a les portes del centre. Ahir van informar que cap d’ells ha aconseguit sobreviure. L’entitat va afirmar que “ja no queden paraules, ja no queda res per qualificar uns fets com aquests, ja estem cansats”.

Fa temps que les protectores d’animals lleidatanes denuncien un augment d’abandó d’animals, ja siguin cadells o adults. Així mateix, en gran part dels casos es tracta d’animals que poden haver estat víctimes de maltractament.

D’altra banda, aquestes entitats lleidatanes també fan una crida a la ciutadania perquè adoptin els gossos que es troben als seus centres.

Cadell abandonat a Amics dels Animals del Segrià.

Cadell abandonat a Amics dels Animals del Segrià.AMICS DELS ANIMALS DEL SEGRIÀ

tracking