SEGRE

EDUCACIÓ DOCÈNCIA

L’altre inici de curs

Aquesta setmana els escolars han tornat al col·legi o a l’institut després de les vacances d’estiu, però molts docents també s’estrenen a les aules || Afirmen que afronten el “repte” amb una barreja d’il·lusió i respecte i reivindiquen que la seua feina no consisteix només a fer classe

L’altre inici de curs

L’altre inici de cursCINTHYA SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Noemí Colás, d’Almacelles, va estudiar Magisteri en Educació Infantil a la Universitat de Sòria i aquest curs treballa com a educadora infantil a l’escola Albert Vives de la Seu d’Urgell. El departament la va nomenar el passat dia 7 per cobrir una baixa a P-4. Va acabar la carrera el 2011 i després d’estar a les llistes diversos anys, el curs del 2016-2017 va treballar quatre mesos en una escola de Vielha. Abans, havia treballat en altres sectors, completant-ho amb algunes hores de repassos, extraescolars i ludoteques.

En la seua curta experiència, ja ha pogut comprovar que “la carrera és molt teòrica i, si bé hi ha una part de pràctiques, tenen poc a veure amb el dia a dia posterior”, explica. “Evidentment que la teoria serveix i considero que estem ben formats, però acaba resultant molt més efectiva la pràctica que adquireixes amb el dia a dia”, assegura, i reconeix tenir un “sentiment estrany de saber si el que estic fent en cada moment és el correcte”.

Feia temps que estaven a la borsa de treball i a alguns Ensenyament els va donar plaça al setembre

Aquest curs els centres educatius de Lleida han guanyat 350 mestres, però no tots són ‘novells’

Així mateix, veu diferent també el prestigi social que tenen els professors de Secundària al que puguin tenir els d’infantil.

Per la seua banda, Meritxell González és titulada en enginyeria forestal per la UdL, va fer el màster de professorat a La Rioja i aquest curs s’estrena com a professora a l’institut Maria Rúbies en un terç de jornada de ciències aplicades a quart d’ESO i matemàtiques a segon. No ha tingut temps de preparar-se específicament perquè “estava a la borsa de treball i em van nomenar el 8 de setembre”. Admet que “durant el màster fas pràctiques, però són poques i no passes per totes les situacions que pots trobar-te en una aula”.

“El que em fa més il·lusió és poder ensenyar als alumnes perquè el dia de demà puguin tenir un futur i el que em fa més respecte, que no saps els alumnes que t’hi trobaràs i si el primer dia ho sabràs fer bé”, detalla. Creu que molta gent desconeix la feina que comporta la docència. “No és només la classe que fas, sinó que prèviament s’ha de preparar així com les activitats i avaluacions, són moltes hores si realment vols fer-ho bé”, subratlla.

“La societat va canviant, i amb ella els alumnes, i cal adaptar-se”, va indicar. Va remarcar que les carreres relacionades amb la docència són molt vocacionals i veu bé prendre mesures per ratificar aquesta vocació.

En aquest sentit, a la selectivitat d’aquest any els estudiants que volien cursar els graus d’Educació Infantil o Primària van haver d’enfrontar-se a les denominades proves d’aptitud per avaluar les competències comunicatives i logicomatemàtiques.

“La formació continuada és molt important”El degà de la facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la Universitat de Lleida (UdL), Carles Alsinet, va defensar que la formació inicial dels docents ha millorat amb els anys “perquè ara es treballa amb metodologies més innovadores”. Així mateix, va incidir en la necessitat que un professor continuï la formació de manera permanent al llarg de la seua vida professional, per no quedar-se obsolet davant d’un món que evoluciona sense parar.

L’altre inici de curs

L’altre inici de cursCINTHYA SANS

tracking