SEGRE

CIÈNCIA INVESTIGACIÓ

El nou edifici de l'IRB funciona al 80% però falta adequar l'entorn

Necessita uns 200.000 euros per urbanitzar-lo i obrir l’accés per l’avinguda Pinyana

Un dels espais del nou edifici de l’IRBLleida que ja està en funcionament.

Un dels espais del nou edifici de l’IRBLleida que ja està en funcionament.ITMRA FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) va estrenar al gener el seu segon edifici, situat al costat del primer i de l’Arnau de Vilanova, i actualment funciona en un 80%, amb la majoria de grups d’investigació ja traslladats. Una vegada solucionada amb fons propis i alguna aportació de micromecenatge la falta de fons per a mobiliari, la principal qüestió pendent és acabar la urbanització de l’entorn de l’edifici, on encara pot veure’s la tanca de seguretat d’obra, va explicar el gerent de l’IRBLleida, Joaquim Escobar. “És una qüestió important per tenir l’obra acabada, però ens falta finançament. Tenim les escales per a la nova entrada des de l’avinguda Pinyana fetes, però falta habilitar l’accés”, va explicar i va xifrar en uns 200.000 euros el cost de l’obra. L’IRB negocia amb la Diputació –que en els últims anys ha destacat pel seu suport a projectes d’infraestructures de salut i investigació– per si pot aportar una partida el 2018 per a aquesta obra i per equipar l’àrea d’assajos (vegeu el desglossament).

Mentrestant, els grups d’investigació s’han anat traslladant progressivament, a falta d’ocupar l’espai que s’ha reservat per a la incorporació d’un investigador de prestigi (amb reconeixement Icrea o Ramón y Cajal), per a la qual cosa ja es fan gestions. El trasllat ha permès que investigadors que estaven molt estrets als seus laboratoris puguin disposar de més espai.

D’altra banda, va destacar Escobar, s’ha reservat una zona per a grups emergents, en la qual es podrà donar cabuda a investigadors que comencen com a postdoctorals i que han de formar el planter de l’IRB.

Ja s’ha començat a equipar, però encara falten més diners per completar-ne l’equipament. A més, la conselleria de Salut també ha de completar el tràmit de l’homologació.

L’àrea d’assajos clínics està pendent d’equipar i homologar

La nova unitat d’assajos clínics a la primera planta és una de les àrees més importants del nou edifici. Permetrà fer un pas endavant molt important en les proves per a nous medicaments i amb aliments, al permetre fer assajos de fase 1, els primers que es fan després dels tests amb animals.

tracking