SEGRE

CONFLICTE CARNET DE CONDUIR

Lleida guanya un examinador de trànsit però continua la vaga

La província compta ara amb 5 de fixos, un coordinador i un itinerant, però quatre no van treballar ahir || El nombre d’alumnes ha baixat un 60% per les aturades

Un cotxe d’autoescola, al Camp d’Esports.

Un cotxe d’autoescola, al Camp d’Esports.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha incorporat un nou examinador de carnet de conduir a les comarques lleidatanes, amb la qual cosa la província, una de les prefectures més afectades a tot l’Estat amb una llista d’espera per examinar-se de més d’un mes, compta ara amb un total de set d’aquests treballadors, cinc de fixos, a més d’un coordinador i un itinerant. “És el mínim que sempre havíem reclamat, per la qual cosa si no hi hagués vaga podríem dir que estem una miqueta millor”, va explicar ahir el lleidatà Raül Viladrich, president de la Federació Catalana d’Autoescoles. I és que l’aturada convocada de forma indefinida els dilluns, dimarts i dimecres continua causant estralls i ahir van tornar a fer vaga quatre dels set examinadors de Ponent. Aquest fet va obligar a suspendre novament proves (vegeu el desglossament adjunt) i a retardar l’examen els alumnes afectats.

Però a banda de perjudicar de forma directa els aspirants, les conseqüències de les aturades també es deixen notar a les autoescoles. Concretament, a les comarques lleidatanes els centres de formació han vist com durant l’estiu (l’època més forta de l’any per al sector) el nombre de matriculacions ha descendit en més d’un 60%, la qual cosa ha provocat una important reducció d’ingressos. Encara que de moment a la província de Lleida no han hagut de tancar autoescoles ni fer ERO (com sí que ha passat a Barcelona), alguns d’aquests centres sí que s’han vist obligats a no renovar el contracte a professors de reforç o a reduir la jornada d’alguns treballadors. “Estem aguantant, però no podrem fer-ho durant gaire més temps”, va apuntar Viladrich.

Alguns centres lleidatans no han pogut renovar professors de reforç o han reduït horaris

El conflicte laboral entre DGT i examinadors va desembocar en la convocatòria d’una vaga que es va iniciar al juny i que a dia d’avui és indefinida. Reclamen un augment de plantilla i una pujada del complement salarial específic per les característiques del lloc.

Suspesos més de 200 exàmens des de la nova remesa d’aturades

? Des que es va reprendre la vaga d’examinadors (el 4 de setembre passat després de l’aturada per les vacances d’estiu), a les comarques lleidatanes han hagut de suspendre’s, segons dades de la mateixa Direcció General de Trànsit (DGT), un total de 209 proves, ja que en la majoria de les jornades d’aturada el seguiment ha estat com a mínim d’un 50%. Aquesta afectació se sumaria als 674 exàmens que es van cancel·lar en el primer període de vaga (el juny i el juliol), encara que bona part es van recuperar a l’agost. Això no podrà ser ara, ja que la DGT no recol·locarà els alumnes perjudicats, sinó que hauran de tornar a presentar-se. A més, la vaga també ha reduït el nombre de proves al Pirineu, ja que els examinadors descompten de la seua jornada laboral els trajectes.

tracking