SEGRE

SERVEIS SOCIALS EQUIPAMENTS

Acord per obrir el centre de dia de Santa Clara amb tres anys de retard

La Generalitat es compromet a ampliar les dotze places per a ancians previstes inicialment a vint || Això permet que la Paeria liciti la gestió per obrir-lo el 2018

L’edifici està equipat des que van acabar les obres però no s’ha posat en marxa.

L’edifici està equipat des que van acabar les obres però no s’ha posat en marxa.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria posarà en marxa finalment el centre de dia per a gent gran de 30 places situat a l’antic convent de Santa Clara a començaments de l’any que ve, després d’arribar a un acord amb la Generalitat per ampliar el concert de places. Aquest era l’escull que impedia estrenar un equipament, les obres del qual van acabar a començaments del 2015. El tinent d’alcalde de Serveis Socials, Xavier Rodamilans, i el delegat de la conselleria d’aquesta àrea, Joan Santacana, van confirmar que la consellera Dolors Bassa ja ha comunicat a la Paeria el compromís per concertar un total de 20 places, en lloc de les 12 que el Govern català havia previst inicialment i que la Paeria considerava insuficients per fer viable l’equipament.

“Amb només 12 places concertades ens sortia molt cara l’explotació, però amb 20 ja és més viable. Nosaltres intentarem també posar en marxa les deu restants”, va afirmar Rodamilans. La previsió és passar l’acord pel ple de novembre, la qual cosa ha de permetre licitar la gestió del servei al gener i obrir després el centre de dia. També s’aprofitarà per renovar el concurs de gestió del centre de dia dels Magraners, que té 20 places i ja fa temps que està en funcionament.

Rodamilans va agrair la bona voluntat de la Generalitat de Catalunya per arribar a aquest acord que desbloqueja la situació d’aquest equipament “molt important per al Centre Històric”.

És ubicat al carrer Lluís Besa i està destinat a atendre persones d’edat avançada que necessiten una assistència i supervisió més enllà de la família, però que mantenen un mínim d’autonomia personal. Els veïns han reclamat que es posi en marxa en reiterades ocasions. Els últims dos estius ha acollit els serveis per a temporers (vegeu el desglossament).

Necessàries mil places públiques d’alberg per als temporers L’atenció a temporers sense feina durant la campanya de la fruita requereix un miler de places públiques d’alberg, aproximadament, a l’entorn de Lleida. El delegat d’Assumptes Socials, Joan Santacana, va explicar ahir, després d’una reunió entre les diferents administracions implicades en aquest projecte, que plantegen una doble xarxa d’allotjaments. Els serveis socials gestionaran aquesta primera, destinada a persones sense ocupació, a nivell municipal. D’altra banda, hi haurà una segona xarxa per garantir que tampoc falta allotjament per als temporers que sí que tenen feina, que s’estima que són entre 8.000 i 10.000 en el moment àlgid de l’estiu, encara que molts ja tenen casa, perquè els la facilita l’agricultor o perquè lloguen una habitació pel seu compte. En aquest cas, la responsabilitat de donar-los allotjament serà d’empresaris i sindicats. Santacana va remarcar que ara es treballa per afinar aquestes estimacions de necessitats, encara molt preliminars, i a veure de quins recursos es disposa. Es vol apostar per recuperar alguns allotjaments habilitats fa anys amb subvenció pública però que ara estan en desús. En funció de les necessitats pressupostàries, es podrà avançar més o menys a rehabilitar-los o construir-ne altres de nous

tracking