SEGRE

JUSTÍCIA TRIBUNALS

Jutgen dos cirurgians plàstics a Lleida per causar greus danys a una pacient

Fiscalia demana dos anys de presó i d’inhabilitació per a un d’ells i retira l’acusació per a l’altre || Va patir vint perforacions i va estar dos mesos a l’UCI

El judici es va celebrar ahir al jutjat penal 3 de Lleida.

El judici es va celebrar ahir al jutjat penal 3 de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jutjat penal 3 de Lleida va acollir ahir un judici contra dos cirurgians plàstics acusats d’un delicte de lesions per imprudència per una operació d’estètica en la qual una pacient va patir una vintena de perforacions a l’intestí que li van causar una greu infecció, una peritonitis, que la va obligar a sotmetre’s a més operacions, la primera a vida o mort, i a estar més de dos mesos a l’UCI. Els fets van ocórrer el 2013 en una clínica privada de la ciutat. Un dels dos acusats, I. F. S., va afirmar que només va treballar en la part final de la intervenció i que la major part de l’operació (una abdominoplàstia i una liposucció per eliminar unes cicatrius d’intervencions anteriors) la va fer l’altre imputat.

“Vaig entrar diverses vegades al quiròfan i tot anava bé”, va assegurar I. F. S., que va reconèixer que tenia l’altre acusat en proves i sense un contracte laboral escrit. Sobre el postoperatori, I. F. S. va afirmar que tots els símptomes que tenia la pacient (com un fort dolor abdominal) “eren normals després d’una intervenció així” i que “cap ens va fer sospitar d’una possible peritonitis”. Per la seua part, l’altre imputat, G. R. H., va reconèixer haver practicat la intervenció, encara que “seguint les indicacions del doctor I. F. S., ell dirigia, jo era només el seu ajudant”.

Els dos cirurgians imputats es van acusar mútuament durant la celebració del judici

Sobre les perforacions va dir que van ser un “accident”. G. R. H. va assegurar que no va veure la pacient abans de l’operació i que no va participar en el preoperatori i el postoperatori, obligant-lo a firmar documents a posteriori. “No em van avisar de les intervencions prèvies que havia patit i que feien recomanables més proves perquè l’anatomia va poder canviar.”

La fiscal, que inicialment demanava dos anys de presó i dos més d’inhabilitació per a tots dos, va decidir retirar l’acusació contra G. R. H. al considerar com a únic responsable I. F. S. Per la seua part, l’acusació particular va mantenir la petició de dos anys i tres mesos de presó i tres d’inhabilitació per als dos.

La víctima pateix seqüeles i li han atorgat la invalidesa La víctima pateix seqüeles físiques i psicològiques i se li ha atorgat la invalidesa absoluta. “Al doctor I. F. S. només el vaig veure una vegada abans de l’operació. Em va dir que era molt senzilla i només em va mirar la panxa. Mai em va parlar d’altres metges”, va apuntar la dona al judici. “Quan em van explicar el risc que va córrer la meua vida vaig entrar en una depressió”, va dir. La filla, infermera de professió, va explicar que hores després de l’operació va començar a sospitar que alguna cosa no anava bé després que la mare vomités de color fosc. “Vaig alertar el personal, però em van dir que era normal, també els dolors i les molèsties que tenia.” La víctima no va ser operada d’urgència fins passats quatre dies. “Vam sentir-nos desatesos al postoperatori. Va ser desastrós”, va concloure.

tracking