SEGRE

COMERÇ EQUIPAMENTS

La Generalitat deixa de nou en suspens l'aval al projecte comercial de Torre Salses

La comissió territorial d’Urbanisme opta per no emetre cap informe sobre el document modificat de la Paeria del vial Víctor Torres || L’ajuntament l’haurà de retocar per ajustar-se a les exigències

La zona de Torre Salses, entre la Bordeta i els Magraners, està urbanitzada però sense edificis.

La zona de Torre Salses, entre la Bordeta i els Magraners, està urbanitzada però sense edificis.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Nou retard en els tràmits urbanístics per a la futura zona comercial de Torre Salses, entre la Bordeta i els Magraners. La comissió territorial d’Urbanisme de la Generalitat, que es va celebrar a Balaguer, va optar per mantenir la suspensió de l’informe sobre l’expedient de modificació del pla general urbanístic de Lleida per alterar el traçat de la prolongació de l’avinguda Víctor Torres, que ha de ser la principal via d’accés a Torre Salses. Segons ha pogut saber aquest diari, la Generalitat considera que el redactat del document encara no s’ajusta exactament als seus requeriments, en relació amb la vinculació del vial i del sector de Torre Salses (SUR 42). D’aquesta manera, l’ajuntament de Lleida haurà de tornar a retocar-lo i el nou text haurà de ser aprovat pel ple, per enviar-lo llavors de nou a la comissió territorial d’Urbanisme. En tot cas, el tinent d’alcalde responsable d’Urbanisme, Fèlix Larrosa, va indicar que estan oberts a continuar dialogant amb la Generalitat de Catalunya per aconseguir l’aprovació del document.

La Paeria ja va modificar la proposta en el ple de juny, després de les objeccions que havia posat anteriorment la Generalitat, però la comissió territorial va rebutjar decidir en la reunió de juliol sobre la qüestió al·legant falta de temps per analitzar-la. El text modificat aprovat llavors pel consistori ja havia millorat la redacció per deixar més clar que els promotors de la zona comercial assumeixen part del cost del vial, que és en un altre sector urbanístic, i que es rebaixen les càrregues als propietaris dels terrenys.

També es va reduir l’ampliació de l’edificabilitat de cinc cases de Palauet que se salven de la demolició. En la comissió del mes de maig, la comissió no havia donat el vistiplau al document al posar-hi objeccions tècniques i jurídiques.

Pimec diu que les grans superfícies “no són un model amb futur” El president de Pimec Comerç a Catalunya, Àlex Goñi, va exposar ahir al regidor de Comerç de la Paeria, Rafael Peris, les reticències de la seua organització davant dels projectes de noves grans superfícies a Lleida (Torre Salses, Carrefour i Gran Gardeny). Després de la reunió, Goñi va manifestar que “des del nostre punt de vista les grans superfícies no són un comerç de futur, perquè als Estats Units ja n’hi ha moltes que tanquen a causa de la competència de les vendes per internet”. “El futur és en el comerç integrat a la ciutat i en el que es fa a través de la xarxa i per això ara les grans superfícies busquen espais dins de les ciutats”, va concloure. Goñi, que va assenyalar que Peris es va mostrar “receptiu” al seu plantejament, va considerar que el petit comerç urbà està preparat per competir amb l’online i va dir que Pimec estudia crear una plataforma per facilitar les vendes per internet dels seus associats.

tracking