SEGRE

JUSTÍCIA TRIBUNALS

Presó per a un xòfer ebri que va causar ferides a un motorista i va fugir del lloc

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat penal número 1 de Lleida va condemnar ahir un conductor a un any de presó, retirada del carnet durant dos anys i mig i a pagar una multa de 1.800 euros per haver causat un accident quan anava ebri i haver fugit del lloc. En el sinistre, un motorista va resultar ferit i va patir seqüeles, per la qual cosa la Fiscalia i l’acusació particular li demanen a més una indemnització de gairebé 66.000 euros. Els fets, dels quals el condemnat va reconèixer ser l’autor, van ocórrer el 27 de setembre del 2014 a Cappont.

Cap a les cinc de la matinada circulava per l’avinguda de les Garrigues quan en una intersecció va col·lidir amb una motocicleta. El conductor d’aquesta va resultar ferit, però l’ara condemnat va fugir del lloc sense socórrer-lo. En la fugida va xocar amb un altre vehicle ja a la Bordeta, però la Guàrdia Urbana va acabar donant-li l’alto al carrer Almeria. Allà va ser sotmès a la prova d’alcoholèmia, en la qual va donar un resultat de 0,90 mil·ligrams per litre d’aire expirat. Per tot plegat, ahir va ser condemnat per un delicte de conducció temerària en concurs amb un altre d’imprudència greu amb resultat de lesions i per un delicte del deure de socors.

Fiscalia i acusació particular li demanen també una indemnització de gairebé 66.000 euros

El motorista era un agent dels Mossos d’Esquadra que es trobava fora de servei. Va patir importants ferides al canell que li han deixat seqüeles i que l’han obligat a sotmetre’s a diverses intervencions. Per això, des de l’accident ha estat de baixa de forma intermitent, també per depressió. El seu superior va declarar ahir en el judici que des d’aleshores té les funcions limitades i que no pot exercir totes les tasques com abans.

tracking