SEGRE

El claustre de la UdL dóna suport a la celebració del referèndum

Dóna llum verda a un manifest que ratifica "el dret del poble català a decidir el seu futur col·lectiu"

El claustre extraordinari de la UdL sobre el 1-O ha començat amb pancartes reivindicatives

El claustre de la UdL aprova una esmena a favor de la celebració del referèndumSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El claustre de la Universitat de Lleida (UdL) ha donat llum verda aquest dimarts a diverses esmenes al manifest presentat ahir pels estudiants. Entre elles, ha estat aprovada una esmena de suport a la celebració del referèndum del dia 1 d'octubre "com a eina per poder exercir el dret del poble català a decidir el seu futur col·lectiu", un dret que ja va ser ratificat pel claustre de la UdL el 30 de maig del 2014.

Aquest punt de suport explícit a l'1-O ha rebut 60 vots a favor, 34 en contra (entre ells el del rector) i 5 abstencions i ha arrencat els aplaudiments a la sala. L'esmena ha estat presentada per la professora Maria Àngels Cabassés.

El manifest complet definitiu, que inclou aquest suport al referèndum, ha estat aprovat per 79 vots a favor, 23 contra, 9 abstencions i 3 nuls.

El rector, Robert Fernández, ha mostrat el seu agraïment a les persones que han redactat el manifest i ha donat les gràcies pel comportament exemplar del claustre.

Fernández ha dit que assumeix la decisió presa i afirma que la defensarà en conseqüència, "sempre que no afecti a la legalitat".

Text aprovat pel Claustre de la UdL:

"Davant dels esdeveniments dels darrers dies i els que es poden succeir abans del dia 1 d'octubre, en els quals el Govern de l'Estat està activant un conjunt d'actuacions (administratives, econòmiques, judicials i policials) que coarten l'exercici de les institucions d'autogovern de Catalunya i vulneren les llibertats i drets individuals i col·lectius, el Claustre de la Universitat de Lleida manifesta que:

1) Denuncien i condemnem rotundament la detenció i la imputació de càrrecs penals a persones, moltes d'elles servidores públiques en l'exercici de les seves funcions, que estan complint l'encàrrec del Parlament de l'organització del referèndum de l'1 d'octubre.

2) Condemnem sense pal·liatius l'ús de la intimidació i l'arbitrarietat com a eines de substitució i supressió del debat polític. En aquest sentit, considerem que el desplegament desproporcionat de forces policials per coartar la nostra llibertat no resoldrà el conflicte polític present a Catalunya.

3) Condemnem amb fermesa i rebutgem qualsevol intent d'impulsar processos judicials generalitzats.

4) Ratifiquem l'acord del Claustre de la UdL, de 30 de maig de 2014, de suport al dret del poble català per decidir lliurement i democràticament el seu futur col·lectiu. Recolzem la celebració del referèndum del dia 1 d'octubre com a eina per poder exercir aquest dret.

5) Manifestem el ple recolzament a qualsevol membre de la comunitat universitària que, en l'exercici dels seus drets fonamentals, es pugui veure incriminat en aquest procés. Explícitament volem expressar la nostra solidaritat amb una companya que ha estat afectada per haver formar part de la sindicatura electoral i en condemnem la seva imputació.

6) Rebutgem la intervenció dels comptes de la Universitat de Lleida i de tots els seus organismes i instituts.

7) Defensem el dret indiscutible del poble de Catalunya al ple exercici del seu autogovern i a decidir el seu futur per mitjà d'un referèndum, i donem suport a totes les institucions democràtiques del nostre país.

8) Respectem la diversitat d'opinió, expressions i ideologies de tot el col·lectiu universitari de la UdL: estudiantat, PAS i PDI.

La Universitat de Lleida considera que estem davant d'un conflicte de una naturalesa estrictament política i que s'està posant en perill el nostre sistema democràtic amb l'actuació del govern de l'Estat espanyol, menystenint la sobirania que emana del poble de Catalunya.

tracking