SEGRE

SUCCESSOS JIHADISME

El Govern expulsa el lleidatà investigat per terrorisme jihadista

La Policia Nacional el considera un perill per a la seguretat || Veí de Vilanova de la Barca, va ser detingut per amenaçar de posar una bomba a l’Eix Comercial

La dona del detingut i els seus dos fills menors, a Lleida.

La dona del detingut i els seus dos fills menors, a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La secretaria d’Estat del ministeri de l’Interior ha fet efectiva l’ordre d’expulsió de Mokhtar Barrak, el veí de Vilanova de la Barca de 34 anys investigat per l’Audiència Nacional per suposats vincles amb el terrorisme jihadista, tal com va avançar SEGRE. Segons va informar la família a aquest diari, Barrak es troba al seu país d’origen, Marroc, des de dijous passat. Aquesta expulsió va ser una petició de la Policia Nacional al considerar que es tracta d’un perill per a la seguretat ciutadana.

La Policia assenyala que la conducta de Barrak “suposa una amenaça real, actual i prou greu per a la seguretat nacional, presentant-se motius imperiosos de seguretat pública que en justifiquen l’expulsió preferent”. Originari del Marroc però amb més d’una dècada de residència a Espanya (a València i des de fa uns mesos a Vilanova de la Barca), va ser arrestat pels Mossos d’Esquadra el 15 de juliol després que suposadament cridés a l’Eix Comercial que posaria una bomba. Després de quedar en llibertat, dies després va ser arrestat per la Policia després d’una investigació de l’Audiència Nacional.

Els agents l’acusen de combregar amb els plantejaments de l’autoproclamat Estat Islàmic i de tenir intenció de viatjar a Síria per formar-ne part. Asseguren que tenen en aquest país una germana casada amb un alt cap del grup terrorista i el relacionen amb grups a les xarxes socials de captació de combatents. Ha estat dos mesos al CIE de Barcelona i ara ja és a la ciutat marroquina de Casablanca.

La família recorre perquè pugui tornar a Lleida La defensa de Mokhtar Barrak ha presentat un recurs davant de la sala del contenciós de l’Audiència Nacional per revocar l’expulsió i que pugui tornar a Lleida, on l’espera la seua família. Aquest veí de Vilanova de la Barca té dona i dos fills de poca edat que s’han quedat desemparats després de la detenció del pare de família. Sobre això, la família assenyala a aquest diari que la Policia Nacional “no té proves” que Barrak tingui relació amb el terrorisme jihadista i que si l’acusen per la germana que té a Síria “tots serien terroristes”.

tracking