SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnat a set anys de presó per una onada de robatoris a cases

El Suprem ratifica la decisió de l’Audiència, que el va considerar culpable al costat de quatre persones més || Va intentar atropellar un mosso en un control

El judici es va celebrar el febrer d’aquest any a l’Audiència Provincial de Lleida.

El judici es va celebrar el febrer d’aquest any a l’Audiència Provincial de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal Suprem ha condemnat a set anys, tres mesos i un dia de presó Miguel A. G. per formar part del clan familiar que va cometre una onada de robatoris en habitatges de diversos municipis de Ponent, així com Aragó, València i Andalusia. El Suprem ratifica la sentència de l’Audiència Provincial de Lleida del passat 9 de març, en la qual va ser condemnat, al costat d’uns altres quatre homes, al considerar provat que tots van participar en catorze robatoris a l’interior d’habitatges, per la qual cosa se’ls va condemnar per un delicte de robatori amb força. A més a més, els va imposar un delicte de pertinença a grup criminal, ja que actuaven a diverses províncies de l’Estat i el seu modus operandi consistia a assegurar-se que no hi havia ningú als habitatges i entrar-hi trencant o forçant les portes o finestres per emportar-se diversos objectes de valor.

La condemna de Miguel A. G. va ser la més elevada perquè també va ser penat com a autor d’un delicte d’atemptat a l’autoritat (tres anys i un dia), a l’intentar atropellar un mosso per fugir d’un control a Lleida. Precisament, el seu advocat va recórrer la sentència davant del Tribunal Suprem al considerar que no era autor d’aquest delicte perquè “no hi ha cap prova que la seua voluntat fos anar contra l’agent i l’única intenció era fugir”. Tanmateix, el Suprem desestima aquesta al·legació perquè “ha existit prova de prou càrrec contra el recurrent” amb les declaracions dels agents “que es trobaven en un control estàtic i l’acusat, lluny d’obeir les seues ordres, va augmentar la velocitat, fent cas omís de les seues indicacions i, amb l’ànim de menyscabar el principi d’autoritat i la seua integritat física, va dirigir el vehicle contra un dels policies, que va haver d’apartar-se per no ser envestit”. La sentència és ferma i no es pot recórrer.

L’Audiència de Lleida va condemnar uns altres quatre homes a penes d’entre sis anys i tres mesos a cinc anys i tres mesos de presó. Tanmateix, va absoldre uns altres tres acusats pels robatoris, així com un joier de Reus acusat de comprar les peces robades. En el judici, celebrat el febrer passat a l’Audiència, van declarar més d’un centenar de testimonis i els acusats van negar els fets.

tracking